Hat dél-békési településen segítenek meleg étellel a rászorulókon

2018. július 31. 17:13 | Papp Ádám Sándor

Hivatalosan is átadták a rászorulók meleg ételhez jutását szolgáló intézményt kedden, Orosházán. A Dél-Békési Étkeztetési Centrum hat megyei településen segít majd azoknak, akik éheznek, vagy nem engedhetik meg maguknak a rendszeres meleg étkezést.

 

 

Dél-Békésben több fontos beruházás valósult meg az elmúlt években, hónapokban. Többek között felújítottak fontos útszakaszokat, de több nevelő-oktató intézményt is korszerűsítettek. A településen továbbá átadták a Magyar Pünkösdi Egyház Humán Szolgáltató Központja által üzemeltetett étkeztetési centrumot, amely augusztus elsejétől Orosháza mellett további öt településen segít majd a rászorulóknak.

- A térség központja mellett Nagybánhegyes, Tótkomlós, Mezőkovácsháza, Gádoros és Pusztaottlaka településeken kezdhetjük el ezt a szolgáltatást. Szeretettel várjuk azokat a szociálisan rászorulókat, mély élethelyzetben lévőket, betegségben szenvedőket, akár időseket, akiknek a napi meleg étel biztosítása gondot jelent - hangoztatta Bodorló Borbála, a Közösségi Misszió vezetője.

Békés megye sokkal elmaradottabb térség, mint más megyék, ahol ez a szolgáltatás igénybe vehető – hangoztatta a térség országgyűlési képviselője. Simonka György kiemelte: ötezer fős felmérést végeztek, ahol a válaszadók több, mint 80 százaléka jelezte azt, hogy szükség van ilyen szolgáltatásra.

- Megkérdeztem a minisztériumot, hogy nálunk ez miért nem működhet, vidéken miért nincs ilyen. Azt válaszolták, hogy széttagoltság jellemzi a településeket, nincsenek hajléktalanok és sorolták az érveket. Ezt követően összehívtuk a Calendula Szövetség polgármestereit. Elhatároztuk, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy azok az emberek, akik úgy érzik, hogy rászorulnak erre a napi egy tál meleg ételre, azok igénybe vehessék a szolgáltatást. Ugyanúgy, mint Budapesten, Miskolcon vagy éppen Szegeden, nálunk sokkal szerencsésebb környéken élő embertársaink - árulta el a képviselő.

Hozzátette: hosszú távú cél a népkonyha szolgáltatás biztosítása további dél-békési településen is. Az egyeztetések és a felmerülő igények alapján kilenc további helyszín kapcsolódhat be a programba.

 

További programok »

FEL