Főszerepben a Kodolányi János Főiskola

2018. február 1. 17:12 | behir

2018 február elsején éppen egy éve, hogy a Kodolányi János Főiskola Orosházát választotta székhelyéül. A térség országgyűlési képviselője, Simonka György szerint ez évtizedekre meghatározhatja az egész körzet fejlődését, hiszen a főiskolával a tudomány érkezett meg Dél-Békésbe, amire alapozva hozzáadott-érték növelésében segíthetnek minden területen, ennek köszönhetően nőni fognak a jövedelmek, és vonzóbb jövőképpel fog rendelkezni Dél-Békés – írja a közleményében a térség országgyűlési képviselője.

– Egy percre sem bántam meg, hogy hosszú évek munkáját fektettük abba, hogy a főiskola Orosházát válassza székhelyéül. Nagy örömmel tölt el, hogy együtt dolgozhatunk fiataljainkért, a térségért, és azzal a lendülettel folytatjuk a munkát, mely eddig is jellemzett minket – hangsúlyozza Simonka György.

A Kodolányi János Főiskola szerepvállalása egyre erősebb a térségben. Január 27-én nyílt napot tartottak Orosházán, a képzési kínálat iránt érdeklődőknek nyújtott betekintést a felsőoktatási intézmény, mely az oktatás, képzés mellett számtalan lehetőséget nyitott meg a térségnek. Emellett komoly tervek vannak a tudomány, az innováció területén, melyben biztos hátteret nyújt a főiskola.

– A napokban svájci befektetőkkel egyeztettünk, a Karsai József és Hajtó professzor vezetésével kidolgozott, a világon egyedülálló kivonási módszerrel előállított gyógynövényalapú egészségvédő szerek iránt hatalmas érdeklődés mutatkozik – mondta el Simonka György, a hosszú távú terveket is vázolva, hozzátéve, hogy ennek a munkának kiemelt szerepet szánnak a gyógy- és egészségturizmusban is.

 

További programok »

FEL