A kemence és a csapat már felfűtve a következő tizenöt évre

2018. július 11. 12:26 | Papp Ádám Sándor

Átadták az öblösüvegek gyártásával foglalkozó orosházi cég teljesen felújított kemencéjét. A többek között boros-, befőttes- és konzerv üvegek előállításával foglalkozó gyárban 20 millió euróból valósult meg a fejlesztés, amely európai szinten is egyedülálló.

 

 

A gyárban február közepén leállították a termelést és teljesen az alapoktól kezdve elkezdték újjáépíteni. Pár hónap alatt közel 900 ember segítségével megépült az új kemence, amelyet kedden adtak át. A gyár igazgatója elmondta: a legmodernebb technológiát alkalmazzák, csökkentve az energiafelhasználást és a károsanyag-kibocsátást.

– Kapott az új kemence egy földrengésbiztos alapot, megkapta a legmodernebb vezérlőberendezéseket, köztük a lehető legmodernebb biztonságtechnikai berendezéseket, építettünk öt darab kiömlő csatornát is. Az összes gyártósorunkat, formázógépeinket is felújítottuk - fogalmazott Fekete Péter.

 

 

A szakemberek azt is elmondták, hogy a cég évente 110 ezer tonnányi terméket állít elő, többek között boros-, befőttes- és konzerv üvegeket. A cég ügyvezető igazgatója kiemelte: a térség fontos a vállalkozás számára, hiszen sok képzett szakemberük van Orosházán.

– A befektetésünk fontossága az, hogy tovább tudjuk folytatni az elkezdett munkánkat Orosházán. Az itt zajló tevékenység fontos a cégünknek, így továbbra is ki tudjuk szolgálni vevőinket. Rendkívül képzett és jó szakemberek vannak a térségben, akiknek újabb 15 évre tudunk munkahelyet biztosítani – hangsúlyozta Renato Freschi.

A térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy az ilyen és ehhez hasonló beruházások hozzájárulnak a helyi gazdaság megerősödéséhez.

– Mi abban hiszünk Dél-Békésben, hogy egyszerre kell fejlesztenünk a közigazgatás, az oktatás, az egészségügy, a vállalkozások és a szociális ellátórendszer infrastruktúráját. A vállalkozásoknak pedig egyszerre kell fejlődniük, akkor is, ha több száz embert foglalkoztatnak és akkor is, ha kis és közép vállalkozásokként egy-két embernek adnak munkát vagy akár egyéni vállalkozók. Ez egy nagyon jó példa arra, hogy hogyan lehet hosszú távra, akár 15 évre is tervezni – árulta el Simonka György.

A gyár igazgatója arról is beszélt, hogy a kétszázharminc szakemberük a három hónapos üzemszünet alatt továbbképzéseken vett részt, így a szaktudás fejlesztésével is hozzájárulnak a termelés színvonalának növekedéséhez.

További programok »

Gazdaság

Harmadjára is REL EXPO, ezúttal Jakabszálláson

Hamarosan újra megnyitja kapuit a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc Expo és Konferencia a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében. Ebben az évben Jakabszállásra várják az érdeklődőket február 29-én, a kiállítás fókusza az ellátási láncokban rejlő együttműködésekre helyeződik.
17:42
FEL