A vállalkozások július végéig jelentkezhetnek a Modern Vállalkozások Programba

2018. július 15. 06:42 | Papp Ádám Sándor

Már több, mint 12 ezer vállalkozás választotta a Modern Vállalkozások Programját. A korral haladás érdekében, 2015-ben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kezdeményezésére indított programban a hazai kis- és középvállalkozások digitális átállását igyekeznek segíteni. A programba július végéig lehet jelentkezni.

 

 

A Gyopáros Kábeltelevízió Kft. közel 10 éve működik Orosházán. A cég jelenlegi 15 munkatársa televíziós és internetes szolgáltatások ellátásával foglalkozik kis városokban és településeken. Szántó József elárulta: évekkel ezelőtt megoldást kerestek a cégen belüli hatékony kommunikáció-, és eszköz fejlesztésére. Mint mondta: másfél éve csatlakoztak a Modern Vállalkozások Programjához, amely segítséget nyújtott a szakemberek digitalizációs munkavégzéséhez.

– Azért választottuk a programot, mert számos olyan alkalmazás és képzési program, lehetőség van benne, amely lehetővé teszi a szakembereink, munkatársaink számára, hogy még inkább magukénak érezzék a digitális technikákat. Egy dolog vezetőként utasításba adni azt, hogy innentől kezdve használni kell egy új alkalmazást és egy másik dolog az, hogyha valaki ezt érdekének tekinti, mert ez segíti az ő munkáját – hangsúlyozta Szántó József.

A projekt fő célja, hogy a cégek gazdaságosabbá tegyék működésüket és fokozzák versenyképességüket – árulta el a program vezető tanácsadója. Koleszár Péter hangsúlyozta: a hazai kis- és közép vállalkozások digitális eszközök és azok használata tekintetében nagy lemaradásban vannak az Európai Unió területén tevékenykedő versenytársaikhoz képest.

– Egy tanácsadói hálózat áll a vállalkozások rendelkezésére, akik auditálják a vállalkozás jelenlegi helyzetét, és igyekeznek olyan átfogó megoldási javaslatot kínálni, amely segítségével előre lehet lépni, később pedig gazdaságosabban és hatékonyabban tudjanak működni a jövőben – tette hozzá Koleszár Péter.

A tanácsadó azt is elmondta, hogy a projekt egy év múlva zárul, de a vállalkozásoknak július végéig van lehetőségük jelentkezni.

További programok »

FEL