Új gyártócsarnokot és gépeket adtak át Orosházán

2023. november 19. 08:26 | behir.hu

Új gyártócsarnokot és gépeket adtak át Orosházán az EURO-UNIOR Kft.-nél. A GINOP pályázati kiíráson elnyert 125,3 millió forint feltétesen vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a cég Orosházán, a Csorvási út 66. szám alatt felépített egy új, 568 m2-es gyártócsarnokot, illetve telepített egy 30 kW teljesítményű napelem rendszert, fűtőberendezést, valamint a kazángyártási tevékenységéhez szükséges berendezéseket.

A szalagot ifjabb Szabó Géza, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Dél-alföldi regionális programkoordinátora, Orosz Tivadar, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere, Lustyikné Papp Anikó, az Orosházi Járási Hivatal vezetője és Szabó Géza, a cég ügyvezető igazgatója vágta át.

 

forrás: BMKIK

 
A rendezvényen elhangzott, hogy a társaságnál olyan kapacitásbővülés és technológiai fejlődés jött létre, amellyel többet, gyorsabban, precízebben és kevesebb anyag, valamint élőmunka felhasználása mellett termelhet fenntartható módon, versenyképesen.
 
A GINOP Plusz-1.2.3-21 pályázati kiíráson elnyert el 125,3 millió forint feltétesen vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően a kft. Orosházán, a Csorvási út 66. szám alatt felépített egy új, 568 m2-es gyártócsarnokot, illetve telepített egy 30 kW teljesítményű napelem rendszert, fűtőberendezést, valamint a kazángyártási tevékenységéhez szükséges berendezéseket.
 
A gyártócsarnokban helyet kapott egy új, japán hegesztőrobot-rendszer és egy lézervágó lemezmegmunkáló gép is, ezzel a cég nagy lépést tett az ipar 4.0 irányába. Szintén a projekt részét képezte egy olyan képzés, amelyen a felhő alapú informatikai megoldásokról esett szó és vezetői-és menedzsment fejlesztés is történt.
 
 

forrás: BMKIK

 
A kazángyártással foglalkozó cég termékeire most minden eddiginél nagyobb az igény, de partnereknek gyártanak alkatrészeket, illetve tűzvédelmi szolgáltatásaik is vannak. A családi vállalkozás árbevétele 2021-ben mintegy 800 millió forint volt és bíznak benne, hogy hamarosan elérik az egymilliárdot is. Büszkék arra, hogy a COVID járvány ellenére sikerült jelentős növekedést realizálni egy új, osztrák partner által. Az elmúlt esztendőkben folyamatosan nőtt az exporttevékenységük, ami 2018-ban csak a bevétel egyharmadát adta, ma már a 90 százalékát.
 
forrás: BMKIK

További programok »

Gazdaság

FEL