Játszóház és futókör – turisztikai fejlesztés valósul meg Gyopároson

2020. január 22. 17:34 | behir.hu

Véleményeztek és javaslatokat is tettek a város képviselői azon a január 16-i egyeztetésen, melyen egy 650 millió forintos pályázati beruházás részleteiről tájékozódhattak az elöljárók. A pályázattal Gyopáros turisztikai célú fejlesztése valósul meg a közeljövőben, méghozzá széleskörűen.

A gyopárosi tavak környezetének rendezése és rekortán futópálya kialakítása, játszótér, játszóház, információs pont – röviden így lehet összefoglalni, mi valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében Orosháza-Gyopárosfürdőn. A cél a turisztikai vonzerő növelése, közvetve pedig a helyi gazdaság élénkítése. A RexTerra Kft. ügyvezető igazgatója az egyeztetésen felvázolta az elképzeléseket,
alaprajzokkal és látványtervekkel bemutatva, hogyan is állnak a tervek a pályázat jelenlegi szakaszában. Szilágyi Csaba hozzátette, jó forgatókönyv esetén jövő nyáron már birtokba vehető lesz a beruházás minden eleme.


Az Alföld Gyöngye Hotel előtt található (egykor internetkávézónak készült) körépületet kibővítik: a kétszintes, hajó formájú játszóház számos játékelemet tartalmaz a tervek szerint. A körépületben mászófal, kávézó, baba-mama szoba és irodák is helyet kapnak. A Gyopárka tündér eséjére alapuló tematikus játszótér a gyopárosi vasútállomás mögötti árnyas parkban lesz kialakítva, interaktív játékelemekkel, vízvételi hellyel. A fürdő bejáratától jobbra található játszótér költözik, mégpedig a Hősök ligetébe. Helyére a járdaszintben kialakított taposószökőkút, padok (köztük egy napelemes, ami telefontöltésre is alkalmas), valamint újabb növények kerülnek. A kemping mellett turisztikai fogadóközpont létesítését tervezik, ami három épületből áll majd: fogadóépület, vizesblokk és tárolóegység, ez utóbbi például a kerékpárkölcsönzést teheti lehetővé. Futókör is épül
majd, az egy méter széles rekortán futókör az északi tavat öleli körül, valamint a tóparton futó jelenlegi kavicsos sétány térburkolatot kap a tervek szerint. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere az egyeztetést hasznosnak és előremutatónak nevezte.

 

További programok »

Itthon

Gyula és Békés vármegye a díszvendége a csütörtökön kezdődő Utazás Kiállításnak

Csütörtöktől vasárnapig rendezik meg a 46. Utazás Kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Idén a rendezvény díszvendége Gyula, a történelmi fürdőváros, valamint Békés vármegye. A sikeres szereplés érdekében a jelentős turisztikai vonzerővel bíró települések részvételével tavaly év végén munkacsoport is alakult.
2024. február 20. 16:47
FEL