Nem rendeznek gólyatábort a Gál Ferenc Egyetem Békés megyei karai

2020. augusztus 13. 09:35 | Papp Ádám Sándor

Hírportálunk a gólyatáborok lebonyolításával, illetve a kollégiumok újranyitásával kapcsolatban kereste meg a Gál Ferenc Egyetemet, amely a Békés megyei felsőoktatás szervezését bonyolítja.

Mint arról korábban beszámoltunk, országszerte több felsőoktatási intézmény megrendezi idén is a gólyatáborát. Erről Budai Marcell, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) sajtófőnöke nyilatkozott még hétfőn. Mint mondta: a táborokat a járványügyi szabályok betartásával rendezik, vagyis figyelnek a maszkhasználatra, a távolságtartásra, és csak ötszáz résztvevősnél kisebb táborok jöhetnek szóba. 

A Békés megyei gólyatáborokról érdeklődve a behir.hu hírportál a következő választ kapta a Gál Ferenc Egyetemtől: "a Gál Ferenc Egyetem nem rendez az idén gólyatábort."

Hírportálunk egy másik témakörben is kereste a felsőoktatási intézményt. Korábban arról is beszámoltunk, hogy teljes kapacitással üzemelnek szeptembertől az egyetemi kollégiumok, beköltözhetnek a külföldi hallgatók is, és nem lesz kötelező koronavírus-tesztelés. A kollégiumok újranyitásával kapcsolatban a következő állásfoglalást közölte a Gál Ferenc Egyetem:

"A kollégiumok hallgatók számára történő szeptemberi megnyitásának lehetőségéről az egyetem vezetősége a későbbiekben fog döntést hozni."

Gyula

Őrizzük meg a nyitottságunkat – Villáminterjú Gugolya Mártával

Gugolya Márta etika-színháztörténet szakon végzett a Pannon Egyetemen. Szabadidejében rajzol, fest, ékszereket készít. Jelenleg a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikuma és Kollégiumában kollégiumi nevelőként és fejlesztőpedagógusként dolgozik. Villámválaszaiban azt is elárulta, hogy nem szeret senkit sem hazugságon érni, illetve kitért arra is, hogy kik a legfontosabb személyek számára.
2021. április 9. 07:30
FEL