Neked munka, nekem álom!

Idén újra elindították a Neked Munka Nekem Álom! programot. A kezdeményezés célja, hogy fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek a számukra sokszor elérhetetlennek tűnő – álom munkahelyen – követhetik végig a napi tevékenységeket egy személyre szabott programnak köszönhetően.

2017-ben Békés megyében a Mécses Egyesület szervezésében 18 fő próbálhatta ki az álommunkáját. Egy napig bárki lehetett színésznő, sofőr, eladó, szerelő, vagy éppen asztalos.

Az országos programban a fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű emberek 2018. márciusában fél napot tölthetnek el egy számukra érdekes, általuk kiválasztott álom munkahelyen. A munkahelyeket, munkaköröket a programba bevont emberek igényei, ötletei alapján választják ki, így garantálva, hogy mindenki tényleg olyan helyen próbálhassa ki magát, ami őt érdekli. A résztvevő munkáltatóknál egy „belső mentor” lesz a házigazdája az érkező látogatónak. A találkozás során sem hagyják egyedül a résztvevőket, akiket felkészített kísérők kalauzolnak a munkahelyekre, és támogatják a helyszínen a folyamatot.

A „Neked MUNKA, nekem ÁLOM!” program célja, hogy a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű személyek társadalmi elfogadását, munkahelyekre történő befogadását elősegítse. A kezdeményezésre bármely fogyatékossággal élő, vagy megváltozott munkaképességű személy jelentkezhet függetlenül attól, hogy álláskereső, inaktív, vagy munkaviszonyban áll.

Jelentkezni a http://nekedmunka.hu/ elektronikus felületen lehet vagy személyesen a Mécses Egyesületnél.

Forrás: Mécses Egyesület

Megosztás:

Címke: ,