Segítség a mezőberényi Mécses Egyesületnek

2020. május 13. 18:04 | Sipos Gábor

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdai, Békés megyei látogatása során a mezőberényi Mécses Egyesület egyik otthonában is járt, ahová tisztítószer adományt vitt. Az egyesület öt bentlakásos intézményt tart fent a városban.

A Mécses Egyesület ápoltjai és dolgozói nagy szeretettel fogadták a május 13-án Békés megyébe látogató Soltész Miklóst, aki 15 doboznyi tisztítószert hozott az egyesület otthonaiba. A felajánlást a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) döntése alapján érkezett Mezőberénybe. 

– Szociális otthonokban dolgozók, az elmúlt hetekben, hónapokban fantasztikus munkát végeztek. Megfeszített erővel és odafigyeléssel tartották be azt a szabályrendszert, amit előírt a számukra a szociális ágazat. Ezt szeretnénk most megköszönni. Az adományt a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácson keresztül kaptunk egy nagyvállalattól. Ezek olyan tisztítószerek, amelyek a mostani időszakban szükségesek lehetnek – nyilatkozta az államtitkár.

Dankó Béla országgyűlési képviselő mosolyogva kapta fel a doboznyi tisztítószert és vitte az intézmény ajtajához. 

– Nagyon kevés az igazoltan fertőzöttek száma Békés megyében. Én azt gondolom ez annak köszönhető, hogy nagyon fegyelmezettek a Békés megyei emberek, betartották azokat a szabályokat, amelyeket akár a központi kormányzat, akár a helyi önkormányzatok hoztak. Figyeltek embertársaikra, használták a védőeszközöket és így mozdultak ki otthonaikból azok, akiknek szükséges volt – hangsúlyozta a térség országgyűlési képviselője.

A Mécses Egyesület ügyvezetője, Balázsné Nelhübel Henriette elmondta, hogy nagyon nagy segítséget jelentenek nekik a tisztítószerek.

– A fogyatékkal élő lakóink nehezen viselik ezt az időszakot. Nagyon örülök annak, hogy nem felejtenek el bennünket, a civil szervezeteket, akik a fogyatékkal élőket segítik. Örülünk, hogy a fertőtlenítőszerekkel támogatnak bennünket – mondta az egyesület ügyvezetője.

További programok »

FEL