Neil Simon: Az utolsó hősszerelmes – olvasópróbát tartottak a Jókai színházban

2019. március 11. 17:39 | Gyemendi Réka

Hétfőn tartották Neil Simon: Az utolsó hősszerelmes című vígjáték olvasópróbáját a Békéscsabai Jókai Színházban. Az előadást Csurulya Csongor színművész rendezi.

 

 

Bartus Gyula Jászai Mari-díjas színművész a férfi főszereplő, Barney Cashman karakterét viszi színpadra a vígjátékban. Elmondta: a saját korosztályát fogja játszani, a szereplő korát át is írták az ő valós életkorára.

– A darabbeli figura boldog házasságban él már 23 éve a feleségével. Van három gyerekük, egzisztenciájuk, mindenük megvan. Valahogy eljut odáig a férfi, hogy elgondolkozik: milyen lenne más nőkkel megismerkedni? Egy jó ideje a halálozási listákat olvassa az újságban, és magát is odaképzeli. Ezután úgy érzi, hogy az életben várhat még rá valami. De nem a házasságát szeretné felbontani, hiszen jól és boldogan él, úgy fogalmaz: "kellemes volt az életem". De ő ennél valamivel többre vágyik. A darab végén viszont rájön, hogy bolond, aki úgy gondolja, hogy egy másik nővel még boldog szerelem várhat rá ennyi házasságban eltöltött idő után – fogalmazta meg a karakter motivációit a színművész.

A három hölgy szereplő (Elaine, Bobbi és Jeanette) figuráját Tarsoly Krisztina egyedül kelti életre a darabban. Úgy fogalmazott: nagy kihívás a három szerepet eljátszani, hiszen egyetlen szereplő személyiségét is nagy feladat kibontani egy darabban.

– Így, hogy három különböző nőt kell színpadra vinnem, ez hatalmas játékra ad lehetőséget. Ez azért jó, mert az ember több dologban, több színben próbálhatja ki magát, ami tényleg nagy feladat – fogalmazott a színművész.

Neil Simon: Az utolsó hősszerelmes című vígjátékát április elsején mutatja be a Békéscsabai Jókai Színház a Művész Kávéházban.

További programok »

FEL