Vidám kísértet a Jókaiban

2018. június 8. 12:45 | Szabó Rita

A '30-as évek kifinomult hangulatát idézi fel a Jókai színház új évadának első kamaraszínházi darabja. Elkezdődtek a Vidám kísértet komédia olvasópróbái. Az előadás premierje szeptember 21-én lesz a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

 

 

Egy ízig vérig angol humorral megtöltött bohózattal készül a békéscsabai társulat a színházkedvelő közönségnek az új évad első kamara-előadására. Gulyás Attila az egyik főszerepet alakítja a darabban, aki az olvasópróbán elmondta: közel áll hozzá ez a fajta humor.

- Nagyon szeretem az angol humort. Az egyik kedvenc sorozatom, ahogy a „Csengetett, Mylord?”, kívülről fújtam, igazából nagyon szerettem - árulta el a színművész.

A szereplők már most arra készülnek, hogy a közönség is kitűnően szórakozzon majd.

- Azt szeretnénk, hogy a közönség jól érezze magát. Úgy szeretnénk alakítani a helyzeteket, hogy ne csak az író által megálmodott szituációk valósuljanak meg, hanem mi is hozzá tudjunk adni egy kicsit a történethez - fogalmazott Tarsoly Krisztina.

 

(Fotó: Ujházi György)

 

A darab rendezője elmondta: a történet középpontjában egy író és annak felesége áll. Az előadásban a bonyodalom ott kezdődik el, amikor a férfi készülő regényéhez „anyaggyűjtés” miatt házukba hív egy médiumot, akinek „trükkjei” hatására szellem formájában jelenik meg a volt feleség – tette hozzá Kiss József.

- Annyira jól sikerül ez a szeánsz, hogy az írónak megjelenik az előző felesége. De csak az írónak, senki más nem látja és innentől kezdve indul a bonyodalom és az őrület. A jelenlegi felesége halálosan megsértődik, hogy vele biztos csak játszik az író - emelte ki a darab rendezője.

A fordulatos és poénokkal tűzdelt előadás érdekessége továbbá, hogy a rendező, Kiss József tervezi a díszletet, amelyről annyit árult el, hogy az egy angol szalon lesz, amelyben jómódú emberek élnek.

 

További programok »

Kultúra

Újabb mestermunkák a turisztikai főpályaudvar várójában

Ezúttal Ollók és egyéb vágóeszközök címmel, egy pazar kiállítás várja csütörtök délelőttől az érdeklődőket a turisztikai főpályaudvaron, Békéscsabán. A tárlatnyitón bebizonyosodott, az olló névre hallgató, némileg egyszerű kis mindennapos kellék, mennyire is lételeme létezésünknek: a köldökzsinórtól a temetésig ott lapul a közelünkben.
2020. július 9. 16:05
FEL