Vidám kísértet a Jókaiban

A ’30-as évek kifinomult hangulatát idézi fel a Jókai színház új évadának első kamaraszínházi darabja. Elkezdődtek a Vidám kísértet komédia olvasópróbái. Az előadás premierje szeptember 21-én lesz a Sík Ferenc Kamaraszínházban.

 

 

Egy ízig vérig angol humorral megtöltött bohózattal készül a békéscsabai társulat a színházkedvelő közönségnek az új évad első kamara-előadására. Gulyás Attila az egyik főszerepet alakítja a darabban, aki az olvasópróbán elmondta: közel áll hozzá ez a fajta humor.

– Nagyon szeretem az angol humort. Az egyik kedvenc sorozatom, ahogy a „Csengetett, Mylord?”, kívülről fújtam, igazából nagyon szerettem – árulta el a színművész.

A szereplők már most arra készülnek, hogy a közönség is kitűnően szórakozzon majd.

– Azt szeretnénk, hogy a közönség jól érezze magát. Úgy szeretnénk alakítani a helyzeteket, hogy ne csak az író által megálmodott szituációk valósuljanak meg, hanem mi is hozzá tudjunk adni egy kicsit a történethez – fogalmazott Tarsoly Krisztina.

 

(Fotó: Ujházi György)

 

A darab rendezője elmondta: a történet középpontjában egy író és annak felesége áll. Az előadásban a bonyodalom ott kezdődik el, amikor a férfi készülő regényéhez „anyaggyűjtés” miatt házukba hív egy médiumot, akinek „trükkjei” hatására szellem formájában jelenik meg a volt feleség – tette hozzá Kiss József.

– Annyira jól sikerül ez a szeánsz, hogy az írónak megjelenik az előző felesége. De csak az írónak, senki más nem látja és innentől kezdve indul a bonyodalom és az őrület. A jelenlegi felesége halálosan megsértődik, hogy vele biztos csak játszik az író – emelte ki a darab rendezője.

A fordulatos és poénokkal tűzdelt előadás érdekessége továbbá, hogy a rendező, Kiss József tervezi a díszletet, amelyről annyit árult el, hogy az egy angol szalon lesz, amelyben jómódú emberek élnek.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , ,