Nehéz szituációs feladatok az elsősegélynyújtó verseny megyei fordulóján

Tizenhárom csapat érkezett a 48. alkalommal megrendezett elsősegélynyújtó versenyre. Az elméleti feladatok mellett kárhelyszíneken is remekelnie kell azoknak, akik az országos versenyen szeretnének részt venni. A Békéscsabán megrendezett versenyre Aradról és Szabadkáról is érkeztek csapatok.

 

 

Életszerű gyakorlati feladatokat kaptak azok, akik részt vettek az egész napos versenyen. A diákoknak négy helyszínen kellet megoldaniuk a szituációs feladatokat. A versenyzők több hónapon keresztül készültek a megyei versenyre – fogalmazott Kárász László, a Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezetének megyei vezető mentőtisztje. Mint mondta: a diákok felkészülésében mentősök és védőnők is segítettek.

A Magyar Vöröskereszt 1971 óta rendezi meg a felmenő rendszerű elsősegélynyújtó versenyt – fogalmazott a szervezet Békés megyei elnöke. Tóth Zoltánné úgy fogalmazott: közös cél, hogy minél szélesebb körben elterjedjen az segítségnyújtás fontossága.

Az országos versenyre általános iskolák közül a békéscsabai Jankay iskola diákjai, a középiskolásoknál a szintén békéscsabai Szent-Györgyi szakgimnázium tanulói, a felnőtt kategóriában a szarvasi Körös-szögi Életmentők versenyzői jutottak tovább.

Megosztás:

Címke: , , ,