Nehéz kezdés után fordulatos meccsen aratott győzelmet a Békéscsabai KK

2021. október 10. 20:09 | Csiffáry Zsuzsanna

Vasárnap délután a Szolnoki Olajbányász KK csapatát fogadta hazai pályán a Békéscsabai Kosárlabda Klub. A megmérettetés nehéz kezdéssel indult, ám a tizennyolcadik percben fordulat következett be. Jancsika Árpád vezetőedző elmondta, hogy összességében elégedett a játékosok teljesítményével és bizakodóan áll a bajnoksághoz.

Nehéz kezdést, ám nagy győzelmet tudhat magáénak hazai pályán a Békéscsabai Kosárlabda Klub, amely a Szolnoki Olajbányász csapatával csapott össze vasárnap délután. A találkozó fordulatos játékot hozott: a csabaiak küzdöttek és helytálltak, majd 88:74-re nyertek. 

– Nehezen indult ez a meccs, de szerencsénkre volt egy fordulópont, ami a javunkra vált. A szezon elején ez még belefér, de később sokkal jobban kell teljesítenünk a pályán  – összegzett Kovács József

Hozzátette, hogy három új játékos érkezett a csapatukba, akik gyorsan beilleszkedtek és jól kialakult a csapatösszhang. Ezt Jancsika Árpád vezetőedző is megerősítette. 

– Az új játékosainkat már ismertük. Valakivel ellenfélként találkoztunk korábban, és van olyan is, aki nálunk sajátította el a kosárlabda alapjait. Elsősorban olyan játékosokat kerestünk, akik könnyen beilleszkednek. Ez sikerült, és nagyon jól alkalmazkodnak egymáshoz a tagok, összekovácsolódott a csapat – tette hozzá Jancsika Árpád vezetőedző. 

Hozzátette, hogy nehéz volt a Szolnok elleni mérkőzés, de a vezetőedző előzetesen is erre számított. Arról is beszélt, hogy sokan betegedtek meg a csapattagok közül az utóbbi két hétben. Jancsika Árpád hangsúlyozta, hogy rutinjuk segített abban, hogy megszerezzék a győzelmet. 

 –  Voltak olyan jelenetek, amelyek bravúrosak voltak, viszont olyanok is, amelyeket ki kell javítanunk. Bizakodó vagyok a bajnokságot illetően – tette hozzá. 

A csabai csapat az előző héten a kiskunfélgyháziak elleni szezonnyitón is nyert, így két győzelemmel áll a bajnokságban.

Galéria

 

További programok »

Itthon

Aszalógépet és befőző automatákat adományoztak

A Korszerű gyermekétkeztetés és a helyi termelők közétkeztetési beszállítási lehetőségei címmel tartott sajtónyilvános eseményt a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.
13:38
FEL