Kosárlabda: Viharsarok kupát rendeznek pénteken és szombaton

2020. szeptember 10. 18:29 | Papp Ádám Sándor

Felkészülési kosárlabda tornát rendeznek pénteken és szombaton Békéscsabán, az Evangélikus Sportcsarnokban. A 64. Viharsarok Kupán a házigazda Békésen kívül a Békéscsabai KK, a Szent Pál Akadémia és az NB I/B-s Tiszaújváros együttese lép parkettára.

Augusztus elején kezdte meg a felkészülést a Békéscsabai Kosárlabda Klub felnőtt csapata a 2020/2021-es szezonra; az alapozás részeként már több edzőmérkőzést is játszottak. Az NB I/B-ben szereplő békési gárda ellen ugyan kikaptak Jancsika Árpád tanítványai, mégis hasznos tapasztalatnak bizonyult az erősebb ellenféllel vívott összecsapás. A Békéscsabai KK szeptember 5-én Gyulán, az Erkel Kupán lépett pályára, ahol a Kiskunfélegyháza, illetve a házigazda volt a rivális. A csabai kosarasok a Gyula ellen játszottak a döntőben, ahol a csapategységnek köszönhetően megfordították a találkozót és megnyerték a tornát.

– Volt tartása a csapatnak, hiszen a döntőben 18 pontos hátrányból álltunk fel az utolsó negyedben. Ez még úgy is megsüvegelendő, hogy sokat játszattam most a rutinosabb játékosokat. Volt több hiányzónk is, Gura Norbert és Vágvölgyi Ákos nem játszott már a döntőben és Vass Botond sem állt a rendelkezésemre, de így is mindenki megtalálta a helyét a pályán – ecsetelte Jancsika Árpád vezetőedző.

A csabai együttes pénteken és szombaton hazai környezetben az Evangélikus Sportcsarnokban lép pályára a Viharsarok Kupán. A megmérettetésen a Szent Pál Akadémia és két NB I/B-s csapat, a Békés és a Tiszaújváros vesz részt.

– Nincs kitűzött célunk, hogy hányadikok legyünk, de szeretnénk minél jobb eredménnyel zárni úgy, hogy a lehető legjobb játékkal rukkoljunk elő. Itt is NBI/B-s csapattal fogunk összekerülni először, de úgy gondolom, hogy helyt fogunk állni, küzdeni fogunk a végsőkig, hátha győzelem lesz a vége – ezt már Kovács József, a Békéscsabai KK játékosa mondta.

A torna pénteken 14 órakor a Békéscsaba – Tiszaújváros összecsapással kezdődik, majd 16 órától a Békés és a Szent Pál Akadémia küzd meg egymással. Szombaton rendezik a helyosztókat, 13 órától a 3. helyért küzdenek a csapatok, míg 17 órától a torna döntőjét rendezik az Evangélikus Sportcsarnokban.

 

További programok »

FEL