Nehéz helyzetbe kerülhet a hazai atlétika a következő hónapokban

2022. november 17. 13:31 | Papp Ádám Sándor

Békéscsabán tartotta régiós ülését a Magyar Atlétikai Szövetség. Az eseményen tanácskoztak többek között a támogatási rendszer változásairól, a versenynaptár átszervezéséről, de szó esett arról is, hogy miként érinti a sportágat az energiaárak emelkedése.

A Magyar Atlétikai Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a fedett pályás szezon végéig nagyon nehéz öt hónap vár a sportágra. A megtakarítások érdekében több intézkedést hozott a szövetség, például a korosztályos versenyeket visszaviszik a budapesti BOK-csarnokba, amelynek megközelítése egyszerűbb, mint a Nyíregyházi Atlétikai Centrumé. Gyulai Miklós kiemelte: a 2022-es műhelytámogatásokat ki tudják fizetni az egyesületek számára, amely mintegy 270 millió forintot jelent.

– Alakítunk a versenyrendszereken, egy kicsit egyszerűsítjük és kevesebb verseny lesz. Bár még nem látjuk, hogy mi lesz majd tavasszal, vagy nyáron, a 2023-as költségvetési számokat még nem tudjuk, de arról van információnk, hogy az eddigieket nem szeretnék visszavonni, így ami eddig volt, az továbbra is megmarad a sportágaknak – fogalmazott a szövetség elnöke.

A szövetség célja, hogy a klubok továbbra is folytassák működésüket és a jól működő szakmai programokat, valamint véghez tudják vinni a fejlesztéseiket.

– A fejlesztés első szakasza megtörtént a pályánkon. Most jönne a beruházás legnagyobb része, de országosan kihirdették, hogy ezeket vissza kell fogni. Bízunk benne, hogy a már elkezdett létesítmény-fejlesztést nem fogják abbahagyni. Remélem, hogy a pályánk körül meglesz a kiszolgáló helyiség, elkészül az új futófolyosó, és még vonzóbb lehet a fiatalok számára az atlétika – hangsúlyozta Tóth Sándor, a Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezető igazgatója.

A hazai szövetség célja továbbá az is, hogy a 2023-as budapesti világbajnokságra készülő versenyzők ne szenvedjenek hiányt a felkészülés során. A kontinensviadalra a jelenlegi állás alapján Steigerwald Ernő, Nadj Levente és Márton Anita kvalifikálta magát Békéscsabáról.

További programok »

Sport

FEL