Nagy-Huszein Tibor: "Felesleges és értelmetlen a népszavazás"

2016. szeptember 28. 17:05 | behir.hu

Folytatta aláírásgyűjtő akcióját a Demokratikus Koalíció! A párt képviselői Békéscsabán is arra biztatták az állampolgárokat, hogy ne vegyenek részt október 2-ai népszavazáson, ezzel pedig erősítsék hazánk Európai Uniós tagságát.

Az elmúlt hetekben több alkalommal is találkozhattak az arra járók a piaci vásárcsarnok előtti téren a DK standjával. A párt folyamatosan tartotta a kapcsolatot a szavazókkal, a Demokratikus Koalíció a bejelentés óta hangoztatja, bojkottálja az október 2-ai népszavazást.

- Arra biztatjuk őket, hogy ne menjenek el, ne erősítsenek egy olyan szavazást, ami Magyarországot kivezeti az Európai Unióból. Ennek a népszavazásnak más oka nincs, csak az, hogy arra készül a kormány, hogy kivigyen minket az Európai Unióból, az pedig nem jó, mert végre egy olyan közösséghez tartozunk, ahol szépültünk, gazdagodtunk, gyarapodtunk – emelte ki Árgyelán György megyei képviselő.

A párt aláírásgyűjtő akciójához ezúttal Nagy Huszein Tibor csatlakozott. A DK alelnöke értelmetlennek és feleslegesnek tartja a vasárnapi népszavazást, éppen ezért arra kérik azokat, akik felelősségteljesen gondolkodnak, hogy maradjanak távol a voksolástól.

- Ezt a kérdést, amit népszavazásra bocsájtott a miniszterelnök, ezt nem lehet tisztességgel és normálisan megválaszolni és nincs is a dolognak semmiféle érdemi hatása a jövőbeni politikára nézve. Nem kell részt venni ebben a cirkuszban, mert Orbán Viktor csupán a saját megingathatatlanságát akarja szentesíteni és belpolitikai célokra kívánja ezt felhasználni - fogalmazott Nagy-Huszein Tibor.

A brit példát tekintve a párt alelnöke abban bízik, hogyha érvénytelen lesz a népszavazás, akkor David Cameronhoz hasonlóan Orbán Viktor miniszterelnök is lemond majd.
 

FEL