Kampányoltak a piacon

2016. szeptember 13. 08:15 | behir.hu

A pártok egy része már korábban megkezdte a kampányolást az október 2-i népszavazás kapcsán. A Fidesz Békéscsabai Szervezete arra bíztat, szavazzunk nemmel, míg a Demokratikus Koalíció azt javasolja, el se menjünk . 

A FIDESZ és a Demokratikus Koalíció standjaival is találkozhattak azok, akik szombaton reggel a piacra indultak bevásárolni. A Fidesz mozgósító kampányában arra kéri a leendő szavazókat, hogy nemmel voksoljanak október 2-án.

- Ez a mostani migrációs vándorlási folyamat veszélyezteti a magyar és az európai kultúrát és erre is nemet szeretnénk mondani – emelte ki Herczeg Tamás, a Fidesz Békéscsabai Szervezetének alelnöke.

Ezzel szemben a Demokratikus Koalíció szerint az október 2-ai népszavazást bojkottálni kellene.

- Ez a népszavazás nem arról szól, mint amire kiírták. Ez arról szól, hogy szép lassan kivezetnek minket az Európai Unióból. Azt gondolom, hogy mikor az Európai Unióhoz csatlakoztunk, akkor azt nem azért tettük, és nem azért épült szépült hazánk azóta, hogy most egy ilyen aljas eszközzel kivezessenek bennünket az unióból – fogalmazott Árgyelán György, a DK megyei önkormányzati képviselője.

Az Európai Unió Tanácsa már elfogadta a kvótarendszert, azt végre kell hajtaniuk a tagállamoknak. Így, az az alapján kiszámolt kvótákat nem befolyásolhatja a népszavazás eredménye. A népszavazási kérdésre adott válaszunkban az Unió kvótarendszerrel kapcsolatos javaslatáról, valamint egy esetleges jövőbeni kvótáról mondhatunk véleményt. 
 

FEL