Fidesz: Sokan nincsenek tisztában a népszavazással

2016. szeptember 28. 15:57 | behir.hu

 A Fidesz békéscsabai képviselői fontosnak tarják, hogy mindenki tisztában legyen azzal, mire is szavaznak most vasárnap. Ezért szerda délután a Jókai színház előtt igyekeztek megválaszolni a lakosok kérdéseit.

A Fidesz képviselői szerint sokan nincsenek tisztában a népszavazás tényével, vagy, hogy mit jelent a nem és az igen válasz. Ugyanakkor Herczeg Tamás úgy véli, a standolás a véleménycserére is egy nagyon jó alkalom.

- Vannak, akik megállnak vitatkozni, ami én úgy gondolom nagyon jó. Ha valakinek más véleménye van és 2-3 percet szán arra, hogy szót váltson velünk, abban természetesen mi partnerek vagyunk. Ha meggyőzni nem is tudunk valaki, de beszélgetünk azokkal, akiknek más véleményük van, fontos dolog – fogalmazott a tanácsnok.

Ferenczi Attila tanácsnok is azt vallja, hogy az emberekhez közel kell menni, közvetlen kapcsolatot kell létesíteni, és tájékoztatni kell őket a népszavazás fontosabb kérdéseiről. „Nagyon sok médiában jelennek meg hirdetések illetve szakértői vélemények, mégis úgy gondoljuk, hogy az emberekhez közel kell menni, közvetlen kapcsolatot kell létesíteni, és hogyha kérdéseik, észrevételeik vannak, meg kell hallgatnunk őket” - tette hozzá a politikus.

A standolással és az aktivistáikkal is arra buzdítanak a képviselők, hogy a vasárnapi népszavazáson minél többen adjanak hangot saját véleményüknek.

 

FEL