Bálint Kornél lett a FIDESZ békéscsabai elnöke

2021. szeptember 9. 09:51 | Erdei-Kovács Zsolt

A nagyobb kormánypárt helyi prominens személyei, Herczeg Tamás választókerületi elnök és Bálint Kornél békéscsabai elnök csütörtökön délelőtt számoltak be a párt városi tisztújító közgyűlésének részleteiről. Az elnökségben három személy maradt meg a korábbi pozíciójában és négy új vezető lépett színre.

A FIDESZ Békéscsabai Szervezetének jelenleg 155 tagja van, a létszám szerdán 9 fővel bővült. A változások között első helyen említendő az elnök személyének megváltozása, Hanó Miklós ezúttal nem indult az elnökségért, viszont ő maga is Bálint Kornélt, a végül megválasztott elnököt javasolta a posztra. A hét korábbi elnökségi tagból dr. Ferenczi Attila, Hanó Miklós, valamint Opauszki Zoltán maradt tisztségében és dr. Gulyás Péter, Nagy Sándor, Szegedi Balázs, valamint Bálint Kornél újonnan érkezettként aposztrofálható.

Herczeg Tamás választókerületi elnök a történésekkel összefüggésben elmondta, két és fél év telt el az előző tisztújító közgyűlés óta, minden páratlan év tavaszán szokott ez megtörténni, erre most a COVID-járvány miatt nem volt lehetőség. Hozátette, az volt az elképzelés, hogy fiatalítsanak és nem csupán azért, mert választási év következik, hanem azért is, mert egy újabb hosszabb periódusra, egy újabb kétéves időszakra készülnek. Azt szeretné, hogy a párt legyen dinamikus, alkotó, kreatív és népszerű, szerethető a helyi társadalomban, és ezzel nem azt akarja mondani, hogy az előző nem volt az – részletezte Herczeg Tamás.

A választókerületi elnök azt is elmondta, sokáig volt a helyi FIDESZ alelnöke, s most úgy döntött, hogy nem tölti be ezt tisztséget. Az elnökségi tagságról tudható, hogy ez egyúttal alelnöki pozíciót is jelent.

Bálint Kornél frissen megválasztott békéscsabai elnök kifejtette, hogy igencsak fontos megfékezni azt a baloldalt, amely "szemkilövető magatartást tanúsított, elvette a 13. havi nyugdíjat és becsapta az embereket". Azonban – mint kiemelte – az első szó a köszöneté, a második pedig a tiszteleté kell legyen: köszönetet mondott mindazoknak, akik támogatták, akik segítették és, akik lehetővé tették, hogy a közösségért, a helyiekért dolgozhasson.

További programok »

Itthon

Békéscsaba kultúrájáért díjátadó a magyar kultúra napja alkalmából - galériával

Pénteken este a magyar kultúra napján adták át a Békéscsaba Kultúrájáért díjakat. Szarvas Péter polgármester hangsúlyozta, hogy fontos elismerni minden olyan tevékenységet, ami a hagyományainkat és a kultúránkat őrzi. Fekete Péter köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a kultúra tisztelete nélkül nem létezhetnénk, mert ez az életünk szerves része.
21:13
FEL