Szegedi Balázs a Fidesz békéscsabai szervezetének új elnöke

2023. szeptember 8. 10:06 | Varga Diána

Ezen a héten tartotta tisztújító taggyűlését a Fidesz békéscsabai szervezete, melyen a többség Szegedi Balázst választotta meg új elnöknek.

Herczeg Tamás, Békés vármegye I. számú országgyűlési egyéni választókerületének országgyűlési képviselője, a Fidesz Békés Vármegyei Területi Választmányának elnöke pénteken arról tájékoztatott, hogy szeptemberben országszerte tisztújító taggyűléseket tartanak, mely év végén az országos kongresszusban csúcsosodik ki. A képviselő arra is kitért, hogy a csabai szervezet hétfős elnökséggel működik tovább, melynek elnökévé a titkos szavazáson – 92 százalékos támogatás mellett – Szegedi Balázst választották meg. A politikus hozzátette: akkor lesz elégedett az új tisztségviselő munkájával, ha a habitusának megfelelően részt vesz a közösségépítésben, erősíti a helyi konzervatív, polgári értékrendet, így készülve a jövő évi helyhatósági és európai parlamenti választásokra.

Szegedi Balázs szerint – aki évek óta a Békés Vármegyei Önkormányzat alelnöke (a szerk.) – új fejezetet kell nyitni. Mint mondta, Békéscsabának elemi érdeke, hogy erős, helyi értékekre épülő politika jelenhessen meg, mert csak ez biztosíthatja a város prosperitását. Ismertette továbbá, hogy alelnökként szolgálja majd a várost Alföldi Károly, Gulyás Péter, Nagy Sándor, Opauszki Zoltán, Paláncz György és Végh László.

Kitért rá, hogy a helyi szervezet két, a rendszerváltás óta meghatározó politikusát vesztette el az elmúlt időszakban, ezért szerinte nem kérdés, hogy újra kell rajzolni a Fidesz békéscsabai arculatát, meg kell újítani a közösséget és keményebben kell dolgozniuk, javítani kell a politikai reakcióképességet és szinergiát kell kialakítani az itt élők érdekében. A következő 10 hónap legnagyobb feladatának azt nevezte, hogy olyan ajánlatot tudjanak tenni, amely előrébb viszi a város ügyét.

Opauszki Zoltán, a békéscsabai közgyűlés Fidesz frakcióvezető-helyettese arról beszélt: elengedhetetlen, hogy a frakció és a helyi szervezet együttműködjön, hiszen jövőre önkormányzati választások lesznek. A frakciónak ettől függetlenül jövő év őszéig dolgoznia kell. Lényegesnek nevezte, hogy a politikai hátországgal való közös munka minél zökkenőmentesebb, eredményesbb legyen, és arra is kitért, hogy a belső kommunikációt a korábbiaknál is jobban el kell mélyíteni.

További programok »

FEL