Mucsi Zsolt is búcsúzik a Csirkefogóktól

2020. június 29. 09:23 | Such Tamás

22 esztendő után búcsúzik a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub egyik emblematikus alakja, edzője, Mucsi Zsolt.

Nem kifejezetten unatkoznak mostanság a csabai pólósok. Ugyanis alig telt el egy hónap, hogy májusában dr. Szilágy Kristóf vezetőedző bejelentette a távozását, hamarosan érkezett a következező feketeleves: július 1-jétől Mucsi Zsolt is szögre akasztja a trénerköpenyt. (Néhány éves ismeretségünkből fakadóam tegeződtünk.)

 

– Nem ijedtek meg a Csirkefogónál a gyerekek/szülők, hogy Kristóf, illetve a te távozásoddal beindulhat egy kvázi távozós-cunami?

– Nem; hiszen az én távozásomnak teljesen más az oka: már egy jó ideje terveztem a visszavonulást. Mert alapvetően mindennap 8-tól délután 5-ig a munkahelyemen vagyok, továbbá minden este, fél 7 és este 9 között zajlanak az edzések, és a hétvégén pedig meccsek vannak. Ráadásul a barátnőmmel épp a karanténkorszakban „melegedtünk” össze – s így végre lett időnk egymásra is.

 

– Tény, kemény az ilyen Rock ’n Roll szakma.

– Igen, nem egyszerű, így nem akarom, hogy rá menjen a kapcsolatom; azonfelül ezt fizikailag is megérzem, mert 10 éve edzősködöm, illetve a felnőtt csapatban is játszom.

 

Mucsi Zsolt

Zsolti és a csapat

 

– Melyik csapatot viszed?

– Az országos gyerek csapat másodedzője vagyok, és a 2005-2006-os csapat edzője.

 

– Hogy zártatok volna, ha nem robban be a vírus?

– Országos másodosztályban a középmezőnyben, vagy az elején; a 2005-ösöknél éremesélyesek lehettünk volna, a 2006-osoknál pedig szintén a középmezőnyben.

 

– A gyerekeknek nem fájt a szívük?

– Először inkább meglepődtek, majd mintha nem akarták volna elhinni. Azt azonban nem tudom, hogy mi játszódott le bennük, de szerencsére egy-két nap múlva ugyanúgy dolgoztak, hallgattak rám, mint korábban.

 

Mucsi Zsolt

A pálya szélén

 

– És mi jót fogsz kezdeni ezzel a rengeteg szabadidővel?

– Pecázni! A horgászat az egyik legjobb szabadidős tevékenységem a számomra. És szerencsére a párom is szereti; most a közös nyaralás két nagy pecázás lesz: júliusban, augusztusban is elmegyünk egy-egy hétre.

 

– A legnagyobb halak?

– Amúrból a legnagyobb egy 13.5 kilós példány, pontyból 18 kilós.

 

– Visszalépve a medencéhez: egy dolgot azonban nem tudsz: milyen a póló nélkül élni.

– Nem is mondom azt, hogy elhatárolódom a klubtól, mert például a felnőtt csapatba heti kétszer lejárok majd edzeni. Azonkívül nagyon bízom benne, hogy idővel egyre több fiatal felér hozzánk, akikkel majd felsőbb osztályba léphetünk. Továbbá, ha edzőhiány van, nagyon szívesen besegítek, hiszen minden korosztályt edzettem, mindenkit ismerek.

 

– Egy csomó edződ volt, kitől tanultál a legtöbbet?

– Szó szerint mindenkitől; de talán játékosként Kádár Józsi bácsitól, és mint fiatal edző, szintén tőle.

 

Csabai Csirkefogók edzésén

 

 

További programok »

FEL