MSZP: Tiltakozunk a túlórák növelése ellen

2018. december 11. 15:42 | Szendi Rita

Pár nappal ezelőtt nyújtotta be törvényjavaslatát a Fidesz Országgyűlési Frakciója, mely ellen tiltakozását fejezte ki Miklós Attila MSZP-s képviselő. A kormánypártnak az a célja, hogy ez eddigi 250-ről 400-ra emelje a túlórák számát – jelentette be az MSZP önkormányzati képviselője kedd délelőtt megtartott sajtótájékoztatóján.

Miklós Attila arról is beszélt, hogy eddig összesen 2925 módosító javaslatot nyújtottak be a szocialista politikusok annak érdekében, hogy a Munka Törvénykönyve a dolgozók és ne a multinacionális cégek érdekeit szolgálja. Mint elmondta: ezeknek a módosításoknak a tárgyalása nagyságrendileg 150 óra túlórával járt volna, pont annyi, amennyivel most emelnék a dolgozók munkaóráját. Miklós Attila Herczeg Tamás országgyűlési képviselő irodájához vitte el levelét, melyben arra kérik, ne szavazza meg a drasztikus túlóraemelést lehetővé tevő javaslatot.

– A héten arról dönt a Parlament, hogy a dolgozók többlet túlóra keretét megemeli 150 órával. Ez a 150 óra, amellett, hogy egészségügyi kockázatot jelenthet a munkavállalóknak, azt is jelenti, hogy a családoktól vesznek el ennyi időt. Azt gondolom, hogy a kormányzat nem gondolta át ezt a döntését – fogalmazott az MSZP önkormányzati képviselője, Miklós Attila.

 

További programok »

Itthon

A Színészválogatott is játszott Mezőmegyeren, a családi napon

Egész napos rendezvényre várták a megyerieket és a csabaiakat a mezőmegyeri sport komplexumba hétfőn, a kora délelőtti óráktól. Napközben a színpadon Hevesi Imre, Balázs Pali, este Tabáni István énekelt, a nagypályán a Színészválogatott focistái rúgták a bőrlabdát.
19:14
FEL