MSZP: Egyszerre gondoljuk azt, hogy a jövő zöld és baloldali

2020. február 21. 18:42 | Szilágyi Viktória

A Magyar Szocialista Párt Békéscsabai Szervezete pénteken délután tartott tájékoztatót a helyi választókerületi irodájában a párt országjáró programjáról és zöld politikájáról.

Miklós Attila önkormányzati képviselő, az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnöke ismertette, hogy a párt jelenleg országjáró körútján, a 2022-es választásokra készülve nemcsak népszerűsíteni kívánják a programjukat, hanem partnereket is keresnek, hogy egységesen tudjanak fellépni a választásokon. A párt célja, hogy ahol csak lehet, egy kihívót tudjon állítani a választásokon a regnáló hatalommal szemben. 

Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségének tagja elmondta: a párt startégiáját készülnek megalkotni a 2022-es választásokra. Ennek karakteres eleme lesz a klímaváltozás és a klímakatasztrófa elleni fellépés. 

– Ezt a stratégia-alkotást nem úgy képzeljük el, hogy kitaláljuk, mi jó az országnak, hanem szeretnénk olyan szélesre nyitni az ajtókat, amennyire csak lehet. A létező legtöbb helyről, a lehető legtöbb emberrel szeretnénk konzultálni a programmal kapcsolatban – fogalmazott.

Hozzátette: a párt országjárása jövő hét végén fejeződik be, amikor is összegzik a javaslatokat, amelyeket a körúton kaptak. A március 14-ei MSZP Kongresszus véglegesíti és fogadja el azt a stratégiai anyagot, amely ilyen módon több ezer ember közös munkája lesz. 

Bárány Balázs elmondta: mára a klímaváltozás lett a legmeghatározóbb politikai probléma. Kiemelte, hogy a pártnak három feladata van a klímaváltozásal kapcsolatban. 

– Első feladat, hogy éreztessük a helyzet súlyát, hogy mindenki komolyan vegye a problémát, hiszen ez még ma sem mindenkinek magától értetődő. A második feladat, hogy komoly válaszokat adjunk a kérdésre, és olyan intézkedéseket tegyünk, amelyek ténylegesen javítanak a körülményeken. A harmadik feladat pedi az, hogy eközben ne hagyjuk magukra azokra az embereket, akik védtelenek a világ pénzügyi, természeti és környezeti változásaival szemben, hiszen ők csak és kizárólag egy erős államtól kaphatnak segítséget. 

További programok »

Itthon

Maruzsa Zoltán: Most csak írásbeli érettségi lenne, szükség esetén szóbeli

A jelenlegi járványügyi helyzetben várhatóan május 4-én kezdődnének el az írásbeli érettségi vizsgák tájékoztatott a köznevelésért felelős államtitkár. Hozzátette: szóbeli vizsga kizárólag azon vizsgatárgyak esetében lenne, amelyeknek középszinten csak szóbeli vizsga része van, illetve csak azok számára szerveznek ilyet, akik sajátos nevelési igényükből fakadóan felmentettek az írásbeli alól.
13:45
FEL