MSZP: DAREH, avagy a megyei szappanopera

2016. december 19. 13:18 | Mikóczy Erika

Az idei utolsó ülésen tárgyaltuk a költségvetési koncepciót, amely a tervezési irányokat, stratégiai célokat és a kockázati tényezőket tartalmazza. Javasoltuk, hogy jövő évben is folytatódjanak azok az új típusú gazdaságfejlesztési elképzeléseink (Vállalkozói Információs Rendszer, Önkéntes Karrierkövetési Rendszer), amelyek növelhetik városunk versenyképességét. Ezek mellett a már működő, helyi vállalkozásokat támogató programokat is folytatni kell – hangzott el az MSZP tájékoztatóján.

Miklós Attila és Fülöp Csaba reményüket fejezték ki, hogy a következő évek fejlesztéseiben a békéscsabai vállalkozások is kiemelt szerepet kapnak majd. Beszéltek arról is, hogy a fejlesztések hosszú távú fenntartására is gondolni kell, de a jövő évi költségvetési koncepció nem tartalmazza az új beruházok fenntartási költségeit és működtetési elképzeléseit.

A képviselők szerint a felsőoktatás jövőbeli lehetőségéről régóta várt konstruktív vita folyt a közgyűlésen, ahol előremutató felvetések születtek.

– Törekedni kell arra, hogy az önkormányzat a felsőoktatási intézmény és a helyi vállalkozások véleményét meghallgatva, olyan képzési struktúrát alakítson ki, amely illeszkedik városunk gazdasági húzóágazataihoz és színvonalas, piacképes tudást biztosít a jövőbeli hallgatóknak. A kialakult helyzet minél hamarabbi rendezésben vagyunk érdekeltek, akár egy új fenntartóval történő megállapodás árán is – fogalmaztak. Megjegyezték azt is, hogy kíváncsiak lennének  a Tudás-Park tanulmányra, amit 21,5 millió forintért készített egy cég.

A DAREH történetét sajátos Békés megyei szappanoperának nevezték a szocialista képviselők, akik szerint itt „a Fidesz A oldal harcol a Fidesz B oldallal a vezető pozíciók megszerzéséért”. Új szereplőként jelent meg városunk polgármestere, mivel őt nevezték ki az új cég felügyelőbizottságának elnökévé. Kiemelték, fontosnak tartják, hogy a szemétszállítási díjak ne emelkedjenek, a szolgáltatás biztonságos, a hulladékkezelés hatékony legyen és minél hamarabb beinduljon az új rendszer.

További programok »

FEL