MSZP: Több esetben parttalan viták tarkították a közgyűlést

2019. május 17. 13:32 | behir

Sok előterjesztést tárgyalt a közgyűlés a májusi ülésén, több esetben heves, néha parttalan vitákkal tarkítva tárgyaltuk a napirenden lévő javaslatokat – hangzott el az MSZP közgyűlés utáni tájékozatóján.

 

 

Mint arról Miklós Attila és Fülöp Csaba önkormányzati képviselő beszámolt, nagyobb vita alakult ki pár utca átnevezési szándékával kapcsolatban. A Gorkij utca átnevezését törvény írta elő a testületnek, a jogszabály már több éve hatályos, ezért furcsának tartották, hogy csak most került a testület elé a javaslat. Az MSZP képviselői úgy vélik, hogy ha az utca lakosai nem kezdeményezik az átnevezést, akkor ebbe nem kellene beleavatkoznia az önkormányzatnak. Beszéltek arról is, hogy bár Károlyi Mihály Békéscsaba díszpolgára, nem viseli már utca a nevét Békéscsabán, és hogy a Botyánszki Pálné utca átnevezésével többször próbálkozott a testület, de ebben most sem történt változás.

Kiemelték, hogy a vagyonkezelő gazdálkodásával kapcsolatban szükséges lenne egy bővebb kimutatás, hiszen vannak nyereséges és veszteséges üzletágak. Hozzátették: a polgármesternek és a többséget adó frakciónak meg kellene egyeznie abban, hogy mi a vagyonkezelő legfontosabb feladata és ez alapján kellene meghatározni az elvárásokat.

A városgazdálkodási kft.-t illetően hiányolták a pontos számokat, hiszen nem készült részletes kimutatás a gazdálkodásról.

– Ahhoz, hogy tisztán lássunk, egy olyan kimutatatás kellene, ami megmutatja, hogy a kft. létrehozása előtt mennyibe kerültek és utána mennyiért végezték el a munkákat. Az egyéni körzeti képviselők véleménye szerint a kft. gyorsan és szakmailag jól dolgozik. A kérdés továbbra is az, hogy megalapításával sikerült-e olcsóbbá tenni a város rendben tartását, üzemeltetését – fogalmazták meg.

Az idei költségvetésben 340 millió forint bevétel van tervezve ingatlaneladásokból. A képviselők fontosnak tartják, hogy olyan tulajdonoshoz kerüljenek az ingatlanok akiknél „jó kezekben” lesznek, ugyanakkor leszögezik: nem folytathatók a végtelenségig az ingatlaneladások.

Beszéltek arról is, hogy az országgyűlési képviselőnek intézett kérdésre, mely szerint lesz-e újra InterCity vonat Békéscsaba és Budapest között, vagy maradnak a szerelvényekhez csatolt IC-kocsik, azt a választ kapták, hogy a MÁV nem tervezi az InterCity vonatok visszaállítását.

 

További programok »

FEL