MSZP: Régóta húzódó fejlesztések sorsáról született döntés a közgyűlésen

2018. március 23. 18:08 | Szendi Rita

Csak a legszükségesebb napirendi pontokról döntött a képviselőtestület a közgyűlésen – fogalmazott Miklós Attila. Az MSZP két képviselője a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatón számolt be az általuk fontosnak ítélt témákról, ilyen volt a fejlesztések támogatása is.

Több, régóta húzódó fejlesztésről is döntöttek csütörtökön a közgyűlésen– hangsúlyozta Fülöp Csaba.

– A közgyűlés a pályázatok végleges elbírálásával pontot tett több fontos fejlesztési ügy végére. Egy kerékpárforgalmi létesítmény,  három idősklub és a jaminai MIVA bölcsőde felújításának kivitelezőjéről is döntött a közgyűlés – mondta el a Magyar Szocialista Párt önkormányzati képviselője, Fülöp Csaba.

A MSZP-s képviselők egyetértenek abban, hogy szükség van fejlesztésekre, azonban a város növekvő adósságszolgálata miatt nagy körültekintéssel kell eldönteni, melyek az igazán fontos beruházások. Fontos, hogy legyenek olyan turisztikai értékeink, ami miatt Békéscsabára érkeznek a turisták – erről már Miklós Attila beszélt.

– Olyan attrakciókat kell letennünk az asztalra, amelyek a megyébe látogató vendégeket akár egy-két napra Békéscsabára csábíthatják. Legyünk büszkék Munkácsyra, a múzeumunkra, a színházunkra, a kolbászra, a csabagyöngye szőlőből készült pálinkára, de mindezt tudnunk kell promótálni, bemutatni és tudnunk kell valahogy közösen képviselni – fogalmazott a Magyar Szocialista Párt önkormányzati képviselője.

A politikus elmondta: a békéscsabai attrakciók összefogására, egymás erősítésére lenne szükség. Miklós Attila hozzátette: kezdeményezni fogja a megbeszélések mielőbbi megkezdését.

 

 

További programok »

FEL