MSZP: A költségvetés kulcsszava a fejlődés kell legyen!

2016. január 29. 14:10 | Mikóczy Erika

Sok hűhó semmiért – summázta Miklós Attila a képviselő-testület legutóbbi ülésének azokat a döntéseit, amelyeknél hosszas tiszteletköröket futottak, végül mégis egyhangú döntések születtek. Az MSZP képviselői a közgyűlésen tárgyalt ügyek közül a költségvetés első olvasatát és a DAKK Zrt. beszámolóját emelték ki.  

– A kormánypropaganda támogatásáról szólt Vantara Gyula javaslata, amelyet Szarvas Péter polgármester terjesztette elő. Az illegális migráció biztonsági kockázatát természetesen látjuk, ugyanakkor azt gondoljuk, a kormánynak minden felhatalmazása megvan arra, hogy az itt élők biztonságát garantálni tudja – fogalmazott Miklós Attila.

A költségvetéssel kapcsolatban a képviselő megjegyezte, hogy nem kötelező az első olvasat elkészítése, december azért kérték ezt mégis, mert szerették volna látni a főbb számokat. Megjegyezte, hogy a beterjesztett költségvetés erre nem volt alkalmas, az viszont kiderült belőle, hogy pillanatnyilag 691 millió forintos a hiány, és emellett még 300 milliós hitelfelvétel is szerepel benne.

Fülöp Csaba leszögezte: a költségvetés kulcsszava a fejlődés kell legyen. Békéscsabán az itt lévő vállalkozások fejlődnek, fontos tehát, hogy Békéscsaba is lépést tartson a gazdasági vállalkozási környezet fejlődésével.

- Tovább kell vinni azokat a programokat, amelyek a gazdaság fejlődését szolgálják: a munkahelyteremtést és technológia-fejlesztést szolgáló pályázati programot, a befektetési kézikönyvet, a befektetetés-ösztönzési munkacsoport tevékenységét és a vállalkozói információs rendszert – fogalmazott a képviselő, hozzátéve, hogy az infrastruktúra-fejlesztés is elöl áll a rangsorban

Fülöp Csaba beszélt arról is, örömmel látta, hogy a város növelni szeretné a forrásokat az önként vállalt feladatokat illetően is. A 6. számú választókerület képviselőjeként bízik abban, hogy idén az úszószövetség és a város támogatásával a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéjének a felújítása is megkezdődhet.

A DAKK Zrt.-vel kapcsolatban két előterjesztést is tárgyalt a közgyűlés. A szocialisták elmondták, panaszok merültek fel az új menetrend értelmezhetőségével kapcsolatban. Az MSZP-hez érkezett jelzések alapján közölték azt is, hogy tömegközlekedéssel nehezen megközelíthetők egyes városrészek, nehézkes eljutni például a kórházba vagy az iskolacentrumba. Végül megjegyezték, hogy bár az üzemanyagok ára tartósan csökkent, az infláció is alacsony volt, ennek hatásai nem érzékelhetők a cég előzetes beszámolójában.

FEL