Modern Városok Program – Elkészülhet az M44-es

A 44-es útért több mint tíz éve folynak küzdelmek a színfalak mögött.

A 44-es útért több mint tíz éve folytatunk a színfalak mögött óriási küzdelmet – mondta Orbán Viktor békéscsabai látogatása alkalmával.

A Modern Városok Programban, a Békési megyeszékhelyet érintő legfontosabb beruházás, az M44-es gyorsforgalmi út Kondoros – Tiszakürt szakászának megépítése. Első lépésként a középső, 61,4 kilométeres, kétszer két sávos osztott pályás gyorsút készülhet el. Orbán Viktor Békéscsabán tett látogatásakor elmondta, mivel az érintett szakasz nem része az európai közúti közlekedési folyosónak, ezért a fejlesztést kizárólag állami költségvetésből kell finanszírozni.

– Jó reményeink vannak rá, hogy a munkálatok a következő önkormányzati választásokig biztosan, de akár a következő parlamenti választásokig befejeződjenek – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök.

– Nekünk kell, az itt lakóknak innovációkkal, ötletekkel, beruházásokkal serkenteni azt a mozgótőkét, aki hajlandó aztán idejönni és itt fejleszteni – mondta Vantara Gyula. – A meglévő, itt már üzemeket működtető beruházókat is arra kell ösztönözni, hogy bővítsék ezt a tevékenységüket.

 

Megosztás:

Címke: ,