Mivel töltik a mindennapjaikat a Békéscsabai Előre NKSE játékosai?

2020. április 12. 12:08 | Hidvégi Dávid

A koronavírus a világ sportéletére is kihatással van. Az már héten eldőlt, hogy női kézilabda NB I küzdelmeit befejezettnek tekintik. A szurkolókat a Békéscsabai Előre NKSE jövője mellett az izgatja legjobban, hogy a kedvenceik mivel töltik el a szabadidejüket, és hogyan tartják magukat formában.

Korábban a békéscsabai labdarúgókat is megkérdeztük arról, hogy mivel töltik a mindennapjaikat, most a kézilabdázókon a sor. A Magyar Kézilabda Szövetség csütörtökön bejelentette, hogy befejezettnek tekinti a 2019/2020-as bajnokságait és kupasorozatait, amelyek a koronavírus miatt szüneteltek eddig. A döntés értelmében nem avattak új bajnokokat, illetve kiesők és feljutók sem voltak az osztályokban, míg a nemzetközi porondon való indulásról az előző szezon eredményei döntenek. A Békéscsabai Előre NKSE ugyan az NB I kiesést jelentő tizenharmadik helyen zárta a bajnokságot a határozat értelmében újra az első osztályban kezdheti a szezont amennyiben benevez. A lilák két játékosát, Marincsák Nikolettet és Barján Biankát arról kérdeztük, hogy mivel töltik el a kényszerszünetet.

 

Marincsák Nikolett

 

– Hogyan tartod magad formában az otthoni edzésekkel?

- Nagyon nehéz dolgunk van, mert a kézilabda nagyon összetett, de igyekszem minél többet kihozni az itthoni edzésekből. Itthon vagyok most a családommal Debrecenben, így itt készülök.

 

– Milyen fajta edzéseket végzel, szoktál-e labdázni, hosszabb távokat futni?

- Minden nap eljárok futni, valamint erősítő gyakorlatokat is végzek. Ezeket próbálom minél változatosabban összeállítani, hogy legyen benne egy kis funkcionális edzés, egy kis súlyzózás, például kettlebell, ne csak saját testsúlyos edzésem legyen. Továbbá vannak instabilitási gyakorlatok, amelyek inkább a sérülések megelőzésére alkalmasak. Szeretnék minél felkészültebb lenni, hogy ha ez a helyzet megváltozik.

 

– Hiányzik a csapat?

- Igen, többet vagyunk együtt, mint a saját családunkkal. Most a helyzet felcserélődött, szóval nagyon hiányoznak csajok, de sokat szoktunk beszélni és mindenki várja, hogy visszatérhessünk a megszokott kerékvágásba.

 

– Mivel töltöd a megnövekedett szabadidődet?

- Szeretnék minél produktívabb lenni, ha lehet így mondani. Igyekszem a nap első szakaszában megcsinálni a futást és az erősítő gyakorlatokat. Utána tudok egy kicsit szabadabban gazdálkodni az időmmel. Nagyon szeretek sütni és főzni, valamint könyveket olvasni, sorozatokat nézni. Nemsokára elkezdek egy képzést is, miután befejeztem az egyetemet még januárban. Szeretnék egy kicsit tovább tanulni. Ezt lehet majd online is csinálni, emellett még nyelveket tanulok. Próbálom kihasználni ezt az időt és egy kicsit saját magamra fordítani.

 

– Mit tanulsz majd?

- A sportirányában szeretnék majd elhelyezkedni és sport rehabilitációban tevékenykedni – zárta a klub irányítója.

 

Barján Bianka

 

 

– Hogyan tartod magad formában az otthoni edzésekkel?

- Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban is mozogjunk. Én általában napi egy, maximum kettőt szoktam edzeni. Minden reggel úgy kezdek, hogy egy tabata féle, internetről elnézett feladatsort csinálok, délutánonként pedig gyakran elmegyek futni a kutyáimmal, illetve a barátommal.

 

– Saját testsúlyos gyakorlataid is vannak?

- Természetesen, a tabata a saját testsúlyos gyakorlatok közé is tartozik, ugyanakkor TRX-ezni szoktam, illetve azt is elvégzem, amit kiadnak a csapatnál feladatként.

 

– Hiányoznak a lányok?

- Igen, nagyon hiányoznak, ez egy különös helyzet, amiben senki sem volt még korábban. Szoktunk beszélni, hiszen van csoportunk, ahol tartjuk a kapcsolatot, de most mindenki szétszéledt, úgyhogy mindenkinek egyénileg kell formában tartania magát. Nagyon hiányzik a kézilabda, nagyon hiányzik az a fajta edzés és a lányok. Nem tudom mikor lesz ennek vége és mikor tudunk újra találkozni.

 

– Mivel töltöd el a megmaradt szabadidődet?

- Abszolút betartom a korlátozásokat, így csak boltba járok, illetve futni. Én nem szoktam unatkozni, tehát maximálisan kihasználom ezt az időszakot, többek között az önfejlesztésre. Tanulok és olvasok, illetve sokat vagyok a kutyáimmal és sétálok velük. Nagyon sokat főzök mostanában, ez az új hobbim. Eddig is sütöttem, főztem, de most a karantén ideje alatt mindennapossá vált ez. Próbálom a napjaimat egy rendszerbe belefoglalni. Azt mondhatom, hogy este 6-7 óra körül jön el az a pillanat, amikor azon kell gondolkoznom, hogy mit csináljak. Nézzek-e egy filmet, egy sorozatot vagy most kezdjek el olvasni? Szeretnék mentálisan is fejlődni, amire most van időm és lehetőségem.

 

– Hogyan töltöd a húsvétot?

- Igen most mi ketten vagyunk a barátommal és szeretnénk egy ilyen húsvéti menüt készíteni. Sütök majd fonottkalácsot, készítek kaszinótojást és lencsesalátát. Próbálok kreatív lenni és olyan dolgokat kipróbálni, amit eddig még nem készítettem el.

 

– Mivel lesz másabb ez a húsvét a többinél?

– Abban lesz más, hogy távol vagyok a családomtól, akik Gödöllőn élnek, hiszen onnan származom. A helyzet miatt a párommal úgy döntöttünk, hogy mi ketten Békéscsabán maradunk és itt töltjük el ezt az időszakot. Ez nagyon furcsa lesz, hiszen a húsvéti ünnepeket mindig igyekeztem a családommal tölteni, ott enni a mamám és anyukám által készített finomságokat. Ez most nagyon más lesz, de próbálom kihozni belőle a maximumot és előre tekintően gondolkodni – mondta el a behir.hu kérdéseire a Békéscsaba rutinos irányítója.

 

További programok »

Sport

Október 17-én ismét lesz 4 Labda Bajnokság

Már javában zajlik a 4 Labda Bajnokság szervezése Békéscsabán. A már több mint 10 esztendeje létező rendezvényt Kormos Mihály, a BRSE korábbi szakmai igazgatója hívta életre. A program szervezését négy évnyi szünet után a Körös Tollaslabda Sport Egyesület vállalta el. A szervezők családi és baráti csapatok nevezését várják.
2021. szeptember 21. 18:20
FEL