Kézilabda: Keleti rangadón a lilák

2019. szeptember 17. 14:19 | Kovács Dávid

Horváth Roland együttese a bajnokságot kiválóan kezdő, Ferencvárossal is ikszelő Debrecen ellen lép pályára.

A békéscsabaiak három forduló után is pont nélkül állnak a bajnokságban, miután harmadszor is kétgólos vereséget szenvedtek. A lilák hiába vezettek 23-20-ra a 45. percben a Mosonmagyaróvár ellen, a hétvégén, az utolsó negyedórában csak kétszer találtak a kapuba és 27-25-re kikaptak.

Marincsák Nikolett szerint csökkenteni kell a technikai hibák, valamint a kihagyott helyzetek számát, ehhez pedig megfelelő koncentráció szükséges az egész mérkőzésen.

- Szerintem mentálisan kell erősebbnek lennünk. Az összeszokással szerintem már nincs probléma, meccsről meccsre egyre jobban érezzük egymást. Minél több meccs megy le, akkor ez még jobb lesz. Ez pedig átlendít majd a nehéz pillanatokon. Jobban kell koncentrálnunk, hogy a végjátékban ne hibázzunk annyit és akkor jönni fog a győzelem is - fogalmazott az irányító.

A debreceniek a csabaiakkal ellentétben nagyszerűen kezdték a szezont. A hajdúsági együttes a Szent István, a Vác és az Alba Fehérvár legyőzése mellett döntetlent játszott a tavalyi bajnoki ezüstérmes Ferencváros otthonában. Barján Bianka is nehéz mérkőzésre számít, de hozzátette, hogy ha csapatként jól teljesítenek, akkor sikerülhet a pontszerzés.

- Most elég jó formában is vannak, hiszen például könnyedén győztek a Vác ellen, ikszeltek a Fradival, mi viszont nem fogunk feltartott kézzel pályára lépni. Nem abból fogunk táplálkozni, hogy ők milyen jók, hanem abból, hogy nekünk miben kell javulnunk - hangsúlyozta a csabaiak irányító-átlövője.

A bajnoki összecsapás szerdán 18 órakor kezdődik a debreceni Főnix Csarnokban.

 

További programok »

Sport

Röplabda: Közeleg a szezonkezdet a BRSE-nél

A felkészülés végéhez közelít a női Extraligában szereplő Swietelsky-Békéscsaba. A csabai röplabdás lányok szeptember közepén megnyerték a nyíregyházi Fatum-kupát, most hétvégén pedig másfél héttel az első tétmérkőzés előtt Romániában vesznek részt nemzetközi felkészülési tornán.
2022. szeptember 29. 17:15
FEL