Előre NKSE: Nem sikerült a bravúr a Debrecen elleni kézilabda rangadón

2021. március 27. 18:25 | Hidvégi Dávid

Szombat délután Kelet-Magyarország legnagyobb kézilabda rangadóját rendezték meg a női kézilabda NB I-ben, amikor is a Békéscsabai Előre NKSE fogadta hazai pályán a DVSC SCHAEFFLER együttesét.

K&H női kézilabda liga, 16. forduló
EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ENKSE-DVSC SCHAEFFLER 23-30 (12-17)
Békéscsaba,zárt kapuk mögött. Vezette: Paska, Vastag.
BÉKÉSCSABA: Csizmadia, Mistina, Szabó (kapusok), Agbaba 5, Andróczki, Bucsi, Csepregi, Giricz 3, Iván 1, Kukely 4 (1), Mitrovic 3, Petika 1, Radojevic 2 (1), Szabó 1, Török 3. Vezetőedző: Vida Gergő.
DEBRECEN: Csapó, Giegerich, Torda (kapusok), Arany 1, Bánfai, Bordás 2, Csernyánszki 4, Despotovic, Hornyák, Karsten 1, Kovács 10 (2), Petrus 3, Tóvizi 1, Vámos 7, Vámosi 1, Vantara-Kelemen. Vezetőedző: Kudor Kitti.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc.
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A Békéscsabai Előre NKSE a mérkőzést megelőzően az utolsó, 14. helyen állt 3 ponttal, míg a Debrecen 19 ponttal a 7. helyen. A hazai csapat a kiesés ellen menekül az idei szezonban, míg a hajdúságiak szeretnének ott lenni jövőre az EHF Európa-ligában.

A találkozó első gólját a csabaiak szerezték Jelena Agbaba révén, azonban a DVSC pillanatok alatt három találattal válaszolt (1-3). A beállós jól kezdte az összecsapást, a 8. percben már harmadszor volt eredményes (4-5).

A debreceinek védekezése lassan állt össze, Giricz Laura gólja után a szezon közben Köstner Vilmost váltó Kudor Kitti kért időt a 10. perc végén (6-6). Jót tettek az edzői szavak, Vámos Petra két gyors góljával ismét a hajdúságiak léptek el kettővel (7-9).

Ivana Mitrovic és Tamara Radojevic hibázott támadásban, ezt kihasználva először növelték a vendégek háromra a differenciát, így Vida Gergő rendelte magához csapatát a félidő feléhez érve (8-11). Giricz Laura jutott először a kiállítás sorsára, a házigazda azonban emberhátrányban két hetest is kiharcolt, amelyeket Tamara Radojevic és a betegség után visszatérő Kukely Anna értékesített (10-12).

Ennél közelebb azonban nem lépett a Csaba, Kovács Anna és Petrus Mirtill visszaállította a négygólos különbséget, a Mistina Kittyt váltó Szabó Dórával szemben. A több mint négyperces csabai gólcsendet Jelena Agbaba törte meg (11-15). A félidő végén mindkét csapat többet hibázott, a különbség azonban nem csökkent, öttel járt előrébb a DVSC harminc perc játék után (12-17). A csabaiak támadásban ugyan nem teljesítettek rosszul, de védekezésben nem sikerült megfékezni a vendégek gyors akcióit.

 

A második félidőben nem változott a játék képe

 

A második játékrészt több technikai hibával nyitotta az Előre NKSE, felállt védelem ellen és gyors lerohanásból is jöttek eladott labdák. Eközben a Debrecen öt perc alatt négy gólt szerzett és megnyugtató előnyre tett szert (12-21). A vendégek kapujában Torda Vanessa is remekelt, két ziccert is hárított Andróczki Flórával szemben, Bordás Réka pedig először alakította ki a tízgólos különbséget (12-22).

Török Fanni hét és fél perc után szerezte az első csabai gólt, de Tena Petika három rossz lövéssel is jelentkezett ezekben a percekben (13-22). A csabai lányok a második félidő első húsz percében öt gólt tudtak dobni, míg a vendégek kilenc találatot jegyeztek (18-26).

A csabaiak kapujában az utolsó tíz perce Csizmadia Fanni állt be, aki ezután rögtön két nagy védést is bemutatott. A Békéscsaba huszadik gólját Kukely Anna jegyezte, de csapata már nem tudott visszajönni a meccsbe. A Debrecen az utolsó percben megdobta a 30. gólját Csernyánszki Liliána révén, és hét találatos előnnyel, 30-23-ra megnyerte a találkozót.

 

Galéria

 

További programok »

FEL