Kézilabda: A Debrecen nyerte a keleti rangadót

2019. szeptember 18. 19:41 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 32-30-as vereséget szenvedett idegenben a női NB I 4. fordulójában.

A Debrecen nyitotta jobban a csatát és szerezte az első két gólt. A csabaiak is gyorsan megérkeztek a mérkőzésbe és a 8. percben már ők álltak jobban kettővel (3-5). Ezt követően kiegyenlített csata folyt a pályán, jobbára a vendégek vezettek, azonban a félidő vége előtt Bulath Anita gólja 15-14-es előnyt eredményezett - írja a hazai szövetség beszámolója.

A fordulást követően a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, de két gólnál egyszer sem volt nagyobb a különbség. Horváth Roland együttese ellenfele nyomában maradt, sőt, a 47. percben Marincsák Nikolett góljával újra a liláknál volt az előny. A Debrecen viszont tudott újítani, Kovács Anna és Vámos Petra vezérletével előbb megfordította az állást, majd minden csabai találatra válaszolt.

A hajdúságiak végül szoros csatában, 32-30-ra nyertek és - a Győr, valamint a Ferencváros mellett - továbbra is veretlenek a bajnokságban. A Békéscsaba negyedik mérkőzésén sem szerzett pontot, ráadásul ugyanúgy, mint a másik három alkalommal, ezúttal is két gőllal maradt alul.

Horváth Roland együttese legközelebb október 9-én lép pályára a bajnokságban, akkor a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC érkezik a városi sportcsarnokba.

 

További programok »

FEL