Mivel töltik mindennapjaikat a Békéscsaba 1912 Előre játékosai?

2020. április 5. 14:24 | Hidvégi Dávid

A koronavírus a világ sportéletére is kihatással van. Hasonlóan a többi európai országhoz, hazánkban is állnak a labdarúgó bajnokságok. Érdekesség, hogy már csak Fehéroroszországban tart a pontvadászat. A szurkolókat a bajnokság folytatása mellett az izgatja legjobban, hogy a kedvenceik mivel töltik el a szabad idejüket, és hogyan tartják magukat formában.

A Békéscsaba 1912 Előre csapatánál jelenleg nincsenek csoportos edzések, így a játékosoknak egyénileg kell formában tartaniuk magukat a szakmai stáb online felügyelete mellett. Egyelőre senki sem tudja, hogy mikor folytatódhat az NB II-es bajnokság, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség nem jelölt ki időpontot az esetleges folytatásra. Mindehhez hozzá kell tenni azt is, hogy a legtöbb külföldi szövetség május végi, június eleji folytatással számol, amennyiben lesz folytatás. Az UEFA, vagyis az Európai Labdarúgó-szövetség külön felhívta a tagországai figyelmét arra, hogy egyelőre ne nyilvánítsák befejezettnek a bajnokságaikat, mert azzal a következő évi nemzetközi kupa szereplésüket kockáztatják.

A kényszerszünetben a játékosok otthon igyekeznek formában tartani magukat, illetve megbarátkozni azzal a helyzettel, hogy sokkal többet vannak otthon a megszokottnál. Aki kicsit is jártas a futball világában, az tudhatja, hogy manapság a profi labdarúgók nagy része éveken keresztül alig van otthon, hiszen távol játszanak a lakhelyüktől. Az Előrében sem mindenki csabai. Ebben a sportágban csak nyáron van egy hosszabb, illetve télen egy rövidebb szünet, a játékosok most ebből kaptak egy kis extrát.

Egyébként közel sem elképzelhetetlen, hogy ez majd a nyári szünetből csíp le heteket, ha a bajnokságok csak júliusban érnek véget, augusztusban pedig már jönne az új kiírás, de ez csak feltételezés.

Arról, hogy mivel töltik a szabadidejüket és hogyan maradnak edzésben a focisták, a lilák két rutinos alapemberét, Kiráy Patrikot és Mészáros Márkot kérdeztük.

 

Király Patrik

– Hogyan tudod formában tartani magad?

– Minden hétre előre kapunk programot. Amíg a korlátozások engedik, tudunk futni. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ahol lakom, ott van egy kisebb kertem, ha jobb az idő kimegyek oda mozogni és labdázni.

– Van, hogy a családból labdázol valakivel a kertben?

– Igen szerencsére van, és ha az idő engedi, ki is szoktunk menni, a sportágakat felváltva gyakoroljuk, illetve igyekszünk formában tartani magunkat.

– Megnőtt a szabadidőd, mivel tudod eltölteni?

– Sajnos itthon kell lennem, amit betartok, így nem feltétlenül azzal töltöm az időmet, amivel igazán szeretném. Igyekszem olvasni, sorozatot nézni, illetve, ha jobb az idő, akkor a kerti teendőket megcsinálni.

– Mennyire hiányzik a csapat?

– Nagyon, hiszen hozzászokik az ember, hogy társaságban van, illetve barátokat is szerez a csapatban. Plusz az edzések, maga a hangulat és a labdázás nagyon hiányzik – zárta a kérdéseinkre a választ a 26 esztendős középpályás.

 

Mészáros Márk

– Hogyan tudod formában tartani magad a kényszerszünetben?

– Az, hogy mennyire tudjunk formában tartani magunkat, majd akkor derül ki, amikor újra indul a szezon, és meglesz az első meccs. Ugyanakkor nagy nehézséget okoz ez az egész, hiszen edző híján, csak magunkra számítva és a programot követve nehéz egyedül edzeni.

– Milyen fajta edzéseket végzel? Gondolok itt a saját testsúlyos, tréningre, a futásra és a labdázásra.

– Igen így ahogy felsoroltad, kapunk egy programot a szakmai stábtól heti lebontásban, amit követnünk kell. Ebben van sajátsúlyos erősítő gyakorlat, illetve futások, különböző idejű és kilométer számú futások.

– Hiányzik a csapat?

– Az egész öltöző, az egész miliő hiányzik. Maga a napi ritmus. A csapattársak, a közös kávézás, ahol mindig átbeszéljük, hogy ki hogyan látta az adott meccset. Van egy közös csoportunk, ahol tartjuk a kapcsolatot. Ott kommunikálunk egymással, hogy ha van valami aktuális hír, akkor azt megosztjuk. Több csapattársammal telefonon is tartom a kapcsolatot.

– Mivel töltöd a szabadidődet azon kívül, hogy elvégzed a napi edzéseket?

– Próbáltam felállítani egy napi rutint, ami nem hagy eltunyulni. Próbálok időben felkelni, itt meg is jegyezném, hogy besegítek a családi vállalkozásba ez a délelőttöket nagyjából lefoglalja. Próbálom úgy alakítani a napomat, mint hogy ha munkába járnék. Délután edzek és akkor van szabadidőm, este pedig mindig találunk valami közös elfoglaltságot a feleségemmel, például rengeteg sorozatot nézünk. Jóval több időt töltünk most egymással – mondta el a behir.hu kérdéseire a Békéscsaba 32 esztendős védője.

További programok »

FEL