Miska címmel színházi ősbemutató lesz a Meseházban

2021. szeptember 8. 16:39 | Such Tamás

Zalán Tibor: Miska avagy Álomjáték-etűdök Schéner festő motívumaira címmel, mély filozófiai gondolatokat megfogalmazó és egyben játékos színdarab született, amelyet Schéner Mihály élete, művészete ihletett. A bemutató szeptember 25-én, szombaton 19 órakor lesz – természetesen a Meseház udvarán.

Érkezésemkor már javában zajlik az ebédidő a góré árnyékában. A művészek két harapás között – leginkább jófejéségből – a fényképezőmnek letolnak pluszban egy jelenetet.

 

Soós Emőke a Miska próbáján – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Emőke megmutatja szeplős orcáját – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Jót tett nekik, jót tettek velem.

„A Miska próbáit a fiatalos világlátású, egyébként medgyesegyházi születésű, a schéneri művészetből merítő rendező, Bereczki Csilla kalauzolja végig – mondja Veres Kriszta, a Meseház vezetője. –  Külön öröm számunkra, hogy a színdarabot Zalán Tibor író jegyzi, aki Schéner Mihály művészete előtt tiszteleg.”

Hozzáfűzi, mindehhez Lovas Gábor kiváló zenét komponált, a díszlet Rádi Sándor, a jelmez Oláh Tímea nevéhez fűződik. Azonfelül Soós Emőke és Bíró Gyula számtalan szerepet formálnak meg.

 

Bíró Gyula a Miska próbáján – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Gyuszi a topon – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

***

A színdarab a 30 éves Meseházi Alapítvány és a Déryné Program Barangoló Alprogramjának keretében, koprodukcióban valósul meg.

Be sok a felesleges betű, így javallom, inkább meséljenek a képek:

 

Galéria

 

További programok »

FEL