Misi bácsi 70, Laci bácsi 80 – kettős jubileum a Jókaiban

2023. november 24. 15:00 | Such Tamás

Csütörtök kora este, a Békéscsabai Jókai Színház egész társulata összegyűlt a büfében. Ugyanis Mészáros Mihály színművész naptár szerint hétfőn ünnepelte a 70-ik, míg Kadelka László nyugalmazott ügyelő csütörtökön a 80-ik szülinapját.

Először Seregi Zoltán, a teátrum direktora köszöntötte az ünnepelteket, kiemelve a színházban végzett magas szintű munkájukat. (Noha Mészáros Mihály sziporkáit nyomban arcba kapkja a néző, míg Kadelka László munkája nem egyértelmű a laikusok számára. Laci bácsi olyan mint egy jó basszusgitáros, ha dolgozik, minden rendben, de ha nem, akkor szétesik a produkció – S. T.)

– Amikor ünnepelünk, meg kell emlékezni azokról is, akik már nem lehetnek velünk – fűzte hozzá Kadelka László. Majd Simon József Putyi ügyelőről és Kergyik István Döme színpadmesterről elmesélt egy-egy személyes történetet. Továbbá hozott egy üveg pálinkát, amit még Dömétől kapott. Mindehhez Mészáros Mihály megható gondolatokat fűzött hozzá.

 

Szarvas Péter köszönti az ünnepelteket – Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

 

Azt követően mindketten kaptak egy-egy bekeretezett társulati fotót, Mészáros Misi megjegyezte, a képet a 60. szülinapjára kapott tabló mellé fogja állítani, de úgy, hogy még maradjon hely a 80-iknak is.

Szarvas Péter, Csaba első embere beszédében felemlegette Gogol A revizor című előadását, amelyben Mészáros Misi játszotta a polgármestert.

Az ajándékozásokat követően a társulat az ünnepelteknek énekelt, majd felvágták a két csokitortát és következett a pezsgős koccintás.

Közben 18 órakor az ügyelő bemondta a Legénybúcsú című aktuális darab próbakezdését, akkor Laci bácsi, mint vérbeli ügyelő csendet kért az épületben, így az ünnepség meghitt hangulatban, csendben folytatódott tovább.

(Köszönjük az értékes infókat Szente Vicának, a színház kreatív menedzserének.)

 

Galéria

 

További programok »

Itthon

Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnöke lett a kormánypártok államfőjelöltje

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik köztársasági elnöknek a kormánypártok – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón. A 67 éves jogász a február elején lemondott Novák Katalint követheti köztársasági elnökként.
14:33
FEL