Magyar darabok a középpontban: elrajtolt a Jókai új évada

2023. szeptember 9. 19:09 | Fajó Attila

Szombat délután kíváncsi emberekkel telt meg a Jókai színház előtt tér. Seregi Zoltán színház igazgató kihirdette a 2023/24-es új évad programját, melyből ízelítőt is kaphattak a színház szerelmesei, Békéscsabán.

Liszi Melinda a Három sárkány, avagy a három nagynéni vígjátékából adott el egy részletet, ezzel harangozva be és adva ízelítőt a békéscsabai teátrum új évadának előadásaiból. A várt hatás nem maradt el, a színház előtt összegyűlt emberek kicsiktől a nagyokig kitörő tapssal díjazták nemcsak a produkciót, de az örvendetes hírt is, hogy új fejezet nyílik a színház életében.

 

 

Ezek után Seregi Zoltán igazgató formálisan is ismertette az évad darabjait, amely – egy Shakespeare mű kivételével – idén csupa magyar szerző tollából származó színdarab lesz. Az új évad szigorú értelemben vett első játéka Agatha Christie: Gyilkosság meghirdetve című krimije lesz, melyben a nyilvános társulati ülésen nyolcvanadik születésnapja alkalmából felköszöntött Felkai Eszter játsza a főszerepet.

Az előző évadból átcsúszott, de nem vigaszágon megtekinthető Wass Albert mű, az Elvásik a verescsillag címszereplője, Tege Antal a hírportálunknak adott interjújában elmondta: a darabban a tavalyi évadból már megismert Tánczos Csuda Mózes karakterével azt kívánja megjeleníteni, hogy egy kis székely humorral még a kemény időkön és megpróbáltatásokon is átlendülhet az ember. 

 

 

Az évad további fókuszában a korábban már említett Shakespeare-klasszikus, a Macbeth; egy "csabai ízű" musical, a Munkácsy, a festőfejedelem, Móricz Zsigmond: Szerelem című egyfelvonásosa és egy igazán mai, kortárs komédia, Szente Vajk: Legénybúcsúja lesz.

 

 

Külön elismerésben részesült továbbá Bojczán István, aki 50 éve töretlenül hű munkatársa a színháznak, akinek érdemeit Herczeg Tamás országgyűlési képviselő méltatta.

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Több kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a Munkácsy Negyed intézményei

A nyári hetekben a családok kedvenc programjai közé tartozik a strandolás, a játszóterezés, illetve a kirándulás. A gyermekfelügyeletben a nagyszülők is kiveszik a részüket, emellett sokan élnek a táborozás lehetőségével. Békéscsabán a Munkácsy Negyed intézményei is biztosítanak lehetőséget a kikapcsolódásra.
12:15
FEL