Díjátadó gálával búcsúztatta az évadot a Békéscsabai Jókai Színház

2023. június 10. 19:21 | Vincze Attila

Évadzáró társulati ülést és díjátadó gálát tartott a Békéscsabai Jókai Színház szombaton délután. A rendezvényt a teátrum előtti téren több tucatnyi érdeklődő tekintette meg.

A kellemes, nyáreleji időjárásnak köszönhetően sokan gyűltek össze a színház előtt felállított színpadnál. Az intézmény igazgatója beszédében felidézte az elmúlt évad nehézségeit és örömeit egyaránt. Seregi Zoltán elmondta, hogy az rezsiválság miatti három hónapos bezárás jócskán megnehezítette a színház életét, próbálni ugyan tudtak, de az előadásokat Szentesen végül be tudták mutatni. A direktor kitért arra is, hogy a közönség jobbára visszatért a teátrumba, ugyanakkor remélik, hogy még többen érdeklődnek majd művészetük iránt.

 

 

– Szakmai szempontból jól vizsgázott a társulat, ez egy nagyszerű erőkből álló csapat, sokszor gondot okoz a számomra, hogy a sok jó színésznek nem tudok elég főszerepet adni, mert nem mutatunk be annyi darabot és így kiváló művészeink kisebb szerepeket is el kell, hogy játszanak – részletezte. 

Az évadzáró gálán hagyományosan több díjat is kiosztanak a társulat színművészei között, nem volt ez másképp most sem. Az évad fiatal színésze Földesi Ágnes Villő lett, aki egyúttal a beol.hu közönségdíját is megkapta.

 

 

– Mindenképpen köszönetet kell mondanom a vezetőségnek is, hiszen nagyon szép lehetőségeket kaptam ebben az évben is, ezért pedig nagyon hálás vagyok. A közönségdíj nagyon meglepett, úgy látszik ennek újra nagy hagyománya van – fogalmazott. 

Az évad érett színművésze elismerést Czitor Attila vehette át, aki számára a díj egyfajta megerősítést jelent.

 

 

– Az év színésze díjat a társulat szavazza meg, tehát a szakácstól kezdve, a vendégművészeken át mindenkinek számít a szavazata, úgyhogy ez egy belsős megerősítés számomra, hogy jó úton haladok a kollégáim szerint is – hangsúlyozta.

Az évad tapasztalt színészének Mészáros Mihályt választották, aki legutóbb a Revizor című darab főszerepét játszotta. 

 

 

– 50 éve vagyok a pályán, idén leszek 70 éves, tehát ez egy olyan jutalomjáték, amit vétek lett volna kihagyni. Okozott nehézséget is, de rengeteg örömöt és az, hogy a társulat ezt az alakításomat látva úgy döntött, hogy rám adják a szavazatukat, ez nagyon megható – emelte ki.

A gálán átadták a Gálfi Gyűrű-díjat is, melyet ezúttal Csonka Dóra kapott meg.

– Nagyon boldog és hálás vagyok és remélem eddig is így gondolták sokan, de ezután még jobban azt szeretném, hogy bebizonyítsam, érdemes vagyok rá – magyarázta meghatottan.

 

 

Az évad háttérdolgozója elismerést Kiss Dániel fővilágosító érdemelte ki. A díjátadó a Viharsarok Táncszínház produkciójával zárult. 

 

Galéria

További programok »

FEL