Újabb streamelt előadások a Jókai színház repertoárjából

2021. március 6. 18:12 | behir

A Békéscsabai Jókai Színház online elérhető előadásai közül továbbra is ajánlják a Hajnalban, délben, este és a Mario és a varázsló című műveket Földesi Ágnes Villő és Czitor Attila, valamint Gulyás Attila főszereplésével.

Újonnan kerül színre március 12-én, pénteken 20.00 órakor Rákosi Viktor klasszikusa, az Elnémult harangok, amelyet 2018 decemberétől láthattak a színház nézői ugyancsak Czitor Attila főszereplésével. A darab a múlt század eleji magyar-román együttélés feszültségét mutatja be, s rámutat a közösség éltető, megtartó erejére. 

A hónap második felében, március 26-án, pénteken 20.00 órától tekinthető meg online premieren Szente Béla Szárnyad árnyékában című drámája, amely a megyeszékhely úratalepítésének 300. évfordulójára készült, szerzője kifejezetten a Békéscsabai Jókai Színház számára írta, az ősbemutatót Seregi Zoltán, a teátrum direktora rendezte. A nagyszabású előadásban a társulat sok-sok művészét, a Balassi Táncegyüttes tagjait és színészhallgatóinkat is viszontláthatják. Mindkét darabra a színreviteltől egy hónapon át válthatnak jegyet.

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
2021. április 14. 18:42
FEL