Tíz csapat főzte remek hangulatban a fenséges ételt a Csabai Kolbászfesztivál látvány töltöttkáposzta-versenyén a CsabaParkban, a szabadtéri színpadnál. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, a zsűri elnöke elmondta, a higiéniát, a megjelenést, a hagyományos és különleges főzőeszközök használatát, az összetevők arányát pontozták. Voltak, akik jobban sűrítették, mások hosszabb lére engedve főzték az ételt. Érdekesség, hogy a töltelék méretben, formában minden csapatnál más és más.
Prohászka Béla kitért arra, hogy a tálalás is fontos pontokat jelenthet a csapatoknak. A mostani kiírás szerint ugyanakkor csak szemmel és orral „kóstolhattak”, de a látvány, az illat is önmagáért beszélt.
Forrás: Csabai Kolbászfesztivál