MSZP: Aránytalan a bizottsági struktúra

2019. november 20. 14:51 | Hidvégi Dávid

A Magyar Szocialista Párt szerdán délelőtt tartott sajtótájékoztatót a szervezet választókerületi irodájában, amelyen Miklós Attila a keddi, soron kívüli közgyűlést értékelte.

Az MSZP-MLP-LMP színeiben a testületbe jutott önkormányzati képviselő úgy véli, hogy a Fidesz és a Hajrá Békéscsaba túlreprezentált a város ügyeiben, míg az ellenzék egyetlen tanácsnoki és bizottsági széket sem kapott kedden. A politikus kiemelte, hogy az első ülés előtt öt hét állt rendelkezésre a bizottsági feladatkörök pontos meghatározására, de ez nem történt meg. Miklós Attila hangsúlyozta: a hat bizottság pontos feladatát a következő közgyűlésen vitatják meg. Az önkormányzati választásokon polgármester-jelöltként induló képviselő elmondta: a testület Szervezeti és Működési Szabályzatához benyújtott módosító tételeiket is leszavazták.

– A választási eredményeket nem tükrözi az a bizottsági struktúra, amelyet elfogadott a békéscsabai közgyűlés. A hat bizottsági elnök, a hat bizottsági alelnök, a három tanácsnok és a három alpolgármester mind a Hajrá Békéscsaba és a Fidesz tagjai közül került ki. Tudjuk, hogy mit értünk el a választáson, ugyanakkor nem az eredményünknek megfelelő súllyal tudtunk helyet foglalni bizottságokban – fogalmazott Miklós Attila.

Az önkormányzati képviselő reméli, hogy a Hajrá Békéscsaba és a Fidesz szoros összetartása csak a kezdeti hév eredménye. Miklós Attila hozzátette: ellenzéki oldalról nem zárja ki, hogy konkrét ügyekben Dancsó Tiborral is együttműködjenek, aki a DK-JOBBIK-PÁRBESZÉD koalícióval jutott a közgyűlésbe.

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL