A múlt heti közgyűlés döntéseit értékelte a Szövetség Békéscsabáért

2024. július 2. 14:41 | Fajó Attila

Közös sajtótájékoztatón értékelte a legutóbbi békéscsabai közgyűlés döntéseit a Szövetség Békéscsabáért frakció részéről Miklós Attrila és Fülöp Csaba, valamint a DK részéről Dancsó Tibor.

Miklós Attila önkormányzati képviselő a sajtótájékoztató elején kiemelte: ugyan nem tartoznak közös frakciókba a jelenlévő képviselők, de jónak látták közösen értékelni a múlt heti közgyűlést, ami véleménye szerint rövid, de lényegre törő volt, nagyobb viták nélkül.

A jelenleg még az MSZP színeiben önkormányzati képviselői feladatokat ellátó Miklós Attila a nyári időszakot illetően a vasúti közlekedés nehézségeit említette meg a közgyűlésen is, miszerint IC-vonatokat, tehát nagyobb komfortot biztosító vasúti kocsikat nem indítanak Békéscsabára ebben az évszakban. A probléma 2016 óta fennáll, és több oka van, de véleménye szerint Szarvas Péter polgármesternek határozottabban kellene képviselnie a csabaiak érdekeit, hogy ne alavult körülmények között kelljen a fővárosig utazniuk. 

 

 

Fülöp Csaba képviselő a parkolási díjak és új parkolóhelyek kialakítása körül kialakult diskurzust előrevivő és érdemi vitának nevezte. 

– Saját választókerületemben is azt tapasztalom, hogy a 20-30 évvel ezelőtti állapotokra, gépkocsiállományra kialakított parkolóhelyek és azok száma, ma már nem megfelelő és nem elégítik ki a lakossági igényeket. A közgyűlésen is hangot adtam annak, hogy újragondolt és újonnan kialakított parkolózónákra lenne szükség, természetesen újonnan létrehozott parkolóhelyek mellett. Mindenképpen további vizsgálódás és tervezés szükséges ebben a kérdésben. A következő önkormányzati ciklus fő feladatai közé tartozik majd rendezni ezt a kérdést – mondta el a képviselő. 

 

 

Dancsó Tibor, a Demokratikus Koalíció önkormnyzati képviselője is lényegretörőnek nevezete a legutóbbi testülti ülést. Majd a 7. választókerület egyik sarkalatos kérdését, a régóta esedékes kutyafutattó kialakítását említette meg. Mint mondta: a választási időszakban sok ígéret, köztük ez is többször elhangzott, de lényegi előrelépés nem történt eddig az ügyben. 

– Nem szeretném ha ez a várva várt fejlesztés a feledés homályába merülne – fogalmazott a DK-s képviselő. 

További programok »

FEL