Miklós Attila: A kormányváltás esetén a panelprogram folytatódni fog!

2021. szeptember 23. 18:40 | Such Tamás

A Magyar Szocialista Párt (MSZP) Békéscsabai Szervezete ezúttal a Lencsési lakótelepre, a Féja Géza térre hívta meg csütörtök délután a helyi médiát.

– A Lencsési lakótelep Békéscsabán egy olyan emblematikus hely, ahol nagyon sokan élnek, laknak – mondta Miklós Attila, az MSZP városi szervezetének elnöke. – Kormányváltás esetén mindenkit biztosítunk arról, hogy a panelprogram folytatódni fog, és megkezdjük az önkormányzati bérlakás-programot.

Hozzáfűzte, Békéscsabán több mint 500 bérlakás van az önkormányzat tulajdonában, és folyamatosan ezer körüli az az igény, amit kezelni kell.

– Ez csak akkor működik – húzta alá –, ha partner a kormányzat, továbbá szükség van az önkormányzatokra és kivitelezőkre, beruházókra, akik ezt a programot meg is tudják valósítani.

MSZP sajtótájékoztató: Miklós Attila és Tóth Bertalan – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Miklós Attila és Tóth Bertalan – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

Tóth Bertalan, a MSZP társelnöke először is megemlítette, hogy az elmúlt három napban, országos szinten közel 200 ezren vettek részt az előválasztáson; Békéscsabán is nagyon nagy az érdeklődés, hiszen már háromezren kifejezték az akaratukat.

– Ez egy olyan lehetőség – folytatta –, amikor az emberek maguk mondják meg, hogy kik legyenek a Fidesz kihívói, beleszólhatnak abba, hogy ne a füstös szobákban dőljön el a jelöltek sorsa.

Miklós Attila gondolataihoz kapcsolódva elmondta: valóban nagyon nagy szükség van a biztos megélhetés keretein belül a lakhatási válság megoldására. Továbbá aláhúzta: nagyon fontos a béremelés, az alacsony bérek felzárkóztatása, a minimálbér legyen adómentes és a legkisebb nyugdíj ne legyen kevesebb 70 ezer forintnál.

– A panelprogram, a bérlakásépítési program egy olyan fejlesztés, amiről a kormánypárt teljesen lemondott. A fiatalok életkezdését bérlakásépítési programmal kell segíteni – fűzte hozzá.

További programok »

Itthon

Sporteszközöket adott a BRSE a Napsugárovinak

Könnyített súlyú röplabdákat, valamint egy tollaslabda-hálót adományozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Lencsési Óvodának. A sporteszközöket szerdán reggel adta át egyesület vezetése és játékosai a gyerekeknek.
2021. december 1. 13:57
FEL