Mert ahol jó cselekedetek születnek, ott mindig süt a nap!

2022. május 17. 20:18 | Vári Bianka

Nem volt ez másként Szabadkígyóson az „ I. Jótékonysági Kastélyfutás a cukorbeteg gyermekekért” rendezvényen sem.

Szombaton tartották az "I. Jótékonysági Kastélyfutás a Cukorbeteg Gyermekekért" rendezvényt a szabadkígyósi Wenckheim-kastélynál. A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért elnöke a 7.Tv-nek korábban arról számolt be, hogy a koronavírus-járvány az alapítvány életében is nagyon sok mindent átírt, így már több éve nem tudták megrendezni a "Kikeleti Katicás Vigasság" jótékonysági báljukat. 

– Onnan jött az ötlet, hogy valamilyen módon csináljunk egy jótékonysági rendezvényt, hiszen ezeknek a bevétele mindig a Békés megyei cukorbeteg gyermekekhez és családjaikhoz került. Az elgondolást tett követte. Örülök annak, hogy ennyi jó ember fogott össze ennek a jó ügynek az érdekében – mondta Kosznáné dr. Pule Ilona.

fotó: Kepenyes Balázs

fotó: Kepenyes Balázs

 

Az eseményen dr. Baji Balázs magyar gátfutó is tiszteletét tette, mint a rendezvény fővédnöke. A futóverseny a gyermekeknek és a felnőtteknek több távon zajlott. A megmérettetésre 380 futó regisztrált, a befutókat pedig érem, és reform szendvics várta. Az alapítvány elnöke arról is beszámolt, hogy a nap hozadékaként közel 500 ezer forint gyűlt össze, melyet hálás szívvel köszönnek.

A kastélyparkban kapcsolódó programként egészségügyi szűréseket végeztek, de ugrálóvár, és arcfestés is volt, valamint a közelmúltban megnyitott kastély tárlatvezetésén is részt vehettek a látogatók.

 

További programok »

FEL