A sorsközösség összekovácsoló ereje: cukorbeteg gyerekeknek szerveznek programot

2023. augusztus 30. 09:43 | behir.hu

Szeptember 10-én, vasárnap 7. alkalommal rendezik majd meg Szabadkígyóson, a Wenckheim-kastély parkjában a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért soron következő rendezvényét, mely a Kígyósi Katicás Kovácsolós nevet kapta.

Magyarországon évről-évre számos gyermeket diagnosztizálnak cukorbetegséggel, nincs ez másképp Békés vármegyében sem. A diagnózist követő nehéz időkben sokat jelent a sorstárs gyermekek és szülők jelenléte, támogatása, segítő keze. A fenti program célja, hogy ezek a családok egy felhőtlen napot tölthessenek együtt, hiszen a közös sors összetartó erejének segítségével könnyebben leküzdhetők az új élethelyzet által elénk gördített akadályok is – emlékeztet közleményében a szervezet.

 

 

Hozzáteszik: most  különösen  aktuális az „ összekovácsolódás”, figyelembe véve, hogy hamarosan kezdetét veszi az óvodai nevelési- és az iskolai tanév.

A kastélypark speciális helyszínként, a színes programok, a diétába jól beilleszthető étkezés, a támogató közösség mind-mind segít abban, hogy a gyermekek, szülők egymással megismerkedjenek és gyakorlati, életvezetési, illetve egyéb praktikus tanácsokkal lássák el a „kezdőket”. A nap üzenete az, hogy érezzék: a mindennapokban nincsenek egyedül, mindig van mentor a „vonal végén”.

 


Az eseményen vércukorszintet mérnek, inzulint adagolnak vagy éppen szénhidrátot számolnak a gyermekek, mindemellett felhőtlenül tudják igazán jól érezni magukat.

További programok »

Itthon

FEL