Látogatás a Parlamentben

2023. április 27. 09:39 | behir.hu

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő meghívására a Diaboló Alapítvány a cukorbeteg gyermekekből és szüleikből álló csapata nemrégiben látogatást tett a Parlamentben. Dr. H. Nagy Katalin PhD gyermek diabetológus, dr. Viberál Zsuzsanna gyermek kardiológus, Szabó Edit és Molnár Anett szakasszisztensek, valamint az alapítvány kuratóriuma is elkísérte a vidám társaságot.

– A 45 perces séta során idegenvezetőnk részletesen beszélt az épületről, az aranyfüsttel bevont falak, a gyönyörűen megmunkált berendezések, a koronaőrség látványa kápráztatott el kicsiket, de még a felnőtteket is – mesélte Kosznáné dr. Pule Ilona, a Diaboló Alapítvány elnöke.

 

 

Többek között láthatták a Szent Koronát, a koronázási jelvényeket, a hatalmas kupolacsarnokot; a magyar uralkodók szobrainak bemutatásával pedig – gondolatban – a korabeli történelmi időkbe kalandozhattak.  Megismerhették a korona történetét, a rajta lévő szimbólumok jelentését, felettük a szemkápráztató, hatalmas csillárt.  

– A kupolacsarnokot elhagyva a helyiséghez csatlakozó főrendiházi társalgóba érkeztünk – folytatta –, ahol megcsodálhattuk Európa legnagyobb kézi csomózású szőnyegét, mely kötődik Békés vármegyéhez, ugyanis Békésszentandráson készült.

Hozzáfűzte, Európa egyik legszebb Parlamentjében jártak és megtudták, hogy évszázadok alatt hogyan változott az épület és miként vált építészeti remekművé.

További programok »

Itthon

FEL