Szombaton rendezte meg a Kígyósi Katicás Kovácsolós napot a Diaboló Alapítvány

2021. szeptember 5. 12:22 | Gyemendi Réka

Ötödik alkalommal rendezte meg a Békés megyei cukorbeteg gyermekek és családjaik számára jótékonysági rendezvényét a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért.

A napnak több célja is volt. Az első, hogy az alapítvány idén ünnepli 20. születésnapját és 10 éve van a jelenlegi kuratórium gondozásában. A második az ún. "katicás kötözgetés", melynek során a résztvevők barátságot köthetnek és köteléket alakíthatnak ki. A harmadik célja pedig az volt a rendezvénynek, hogy pénzt gyűjtsenek Czebe Zsóka oxigénhiánnyal született, diabéteszes kislány kezelésére.

Az ünnepségen a résztvevők „ kiskaticává” fogadták a frissen diagnosztizált diabéteszes gyermekeket, a szülők pedig tagjaivá váltak az országosan egyedülálló „ 7 Pettyes szülői mentorhálózatnak” melyben egymást támogatják a napi problémák során.

 

Galéria

 

A kastélyparkban volt vadkacsaetetés, amerikai foci bemutató, a gyerekek nagy örömére lézerharc, ugráló vár csúszdával, családi hintózás, arc- és hennafestés, illetve hőlégballonnal is felemelkedhettek a résztvevők.

Természetesen a szülinapi torta sem maradhatott el, amely cukor- és gluténmentes változatban készült, így mindenki jóízűen fogyasztotta el.

A rendezvényen közel 120 fő vett részt és az alapítványt már régóta segítő Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is kilátogatott családjával.

 

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL