Megynyílt Penyaska László emlékkiállítása a Csabagyöngye Kulturális Központban

2023. április 20. 15:00 | Csiffáry Zsuzsanna

Penyaska László művészi hangja és üzenete állt a szerdai megnyitó középpontjában.

A megjelent vendégeket a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója köszöntötte. Szente Béla elmesélte, hogy a tárlat anyagát nem tekintette meg egészen a megnyitóig, mivel vendégként szerette volna megosztani benyomását Penyaska László munkásságáról. A tárlatot Baji Miklós Zoltán (BMZ) intermediális képzőművész nyitotta meg, aki kitért Penyaska László “művészi hangjára" és üzenetére. 

Fotó:Behir.hu/Vári Bianka

– Én nem elemzek alkotásokat, inkább csak annyit mondanék, hogy a tárlat olyan mintha Kondor Béla életének bizonyos szakaszai tovább folytatódtak volna. Penyaska László alkotásaiban a tradícionális muveszetekhez nyúlt mindig vissza –fogalmazott BMZ. 

Steinwender József, a Féling Színház rendezője hangsúlyozta, Penyaska László állandóan aktív volt, fő alkotói motivációja az volt, hogy a káoszból rendet teremtsen.

– Ez a programsorozat azokat az alkotókat gyűjti egybe, akik valaha együtt dolgoztak a Féling színházzal. Penyaska László nekünk nagyon-nagyon sokat segített. Rengeteg hátteret készített az előadásainkhoz  – tette hozzás Steinwender József.  

Galéria

 

További programok »

FEL