Megvan az első győzelem – A Békéscsabai ENKSE pénteken második sikerére hajt

2019. október 24. 14:43 | Hidvégi Dávid

A Békéscsabai Előre NKSE szombaton megszerezte első győzelmét a női kézilabda első osztályban. A csabai gárda péntek délután Kisvárdára látogat, ahol a cél a második siker megszerzése.

A Békéscsabai Előre NKSE az ellen a Kisvárda ellen lép pályára a bajnokság hetedik fordulójában, amely a tabella nyolcadik helyét foglalja el. Az együttes tagjai motiváltak, hiszen szombaton megszerezték az első győzelmüket. Marincsák Nikolett úgy fogalmazott, hogy végre átszakadt a gát, ez a győzelem nagy lökést adhat nekik. Az együttes játékosa hozzátette: szerdán kezdték meg a felkészülést, hiszen válogatott játékosaik a hét elején összetartáson voltak.

– Nagyon jó érzés volt végre győzni, eddig minden mérkőzésben benne volt a pontok szerzésének lehetősége. Ez sajnos nem sikerült eddig, de most úgy hajtottunk, úgy küzdöttünk és úgy játszottunk, hogy sikerrel zártuk a szombathelyi mérkőzést – mondta Marincsák Nikolett.

A lila-fehérek vezetőedzője kiemelte: a legutóbbi mérkőzésen egy küzdős és hajtós csapatot irányított. Horváth Roland kiemelte: a két pont megszerzése azért volt fontos, hogy játékosai végre elhiggyék: van eredménye a kemény munkának. Az edző szerint a következő ellenfelük erős és jó csapat lesz.

– A Kisvárda nagyon jó balszélsőkkel és lövőkkel rendelkezik, illetve két jó sora is van. A videóelemzéseket nézve ez egy küzdős, hajtós társaság. Idegen pályán játszunk majd, ez sajnos gond, hiszen lényegesen nehezebb onnan pontokat elhozni, de mindent megteszünk a siker érdekében – fogalmazott Horváth Roland.

A viharsarki egyesület jelenleg a bajnokság tizenharmadik helyén áll, de egy esetleges győzelmével a tizedik helyre is felléphet. A Békéscsabai Előre NKSE pénteken 18 órától lép pályára a kisvárdai Városi Sportcsarnokban.

További programok »

FEL