Megújul a családsegítő épülete

2019. október 24. 15:46 | Szilágyi Viktória

Jelentős fejlesztést hajtanak végre Békéscsabán, a Szabadság tér 9. szám alatt található önkormányzati ingatlanon. Az épületet bruttó 109 millió forintból korszerűsítik. A kivitelezési munkálatok elkezdődtek, a befejezési határidő 2020. július harmincadika.

Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetőjének tájékoztatása szerint a kivitelezési munkák ütemezetten történnek. A nyertes ajánlattevőnek százhét darab nyílászárót kell kicserélnie, ezek többsége már megtörtént, kisebb része még folyamatban van. 

Csóti Tibor, a Galéria Invest Kft. projektvezetője szerkesztőségünk megkeresésére beszámolt az eddig befejezett munkálatokról, valamint az év hátralevő részében tervezett fejlesztéseket is részletezte. 

- A homlokzati nyílászárók cseréje szinte teljes mértékben megtörtént, néhányat kell még kicserélni a földszinten levők közül. A nyílászárók bontása miatt megtörténtek a belső festési munkák, a kávák visszajavítása, visszafestése- fogalmazott a projektvezető, hozzátéve, hogy ezekre a munkálatokra, két-három nap állt rendelkezésre, mivel az intézmény továbbra is működik. 

- Idén a lapostető hőszigetelése, valamint a napelemes rendszer telepítése van tervben, jövő évre marad a homlokzat felújítása, a hőszigetelés, illetve az akadálymentes vizesblokk kialakítása, a rámpák rendbetétele- tette hozzá Csóti Tibor. 

A szakemberek az épület fűtéskorszerűsítését a hőszívattyú kültéri egységének telepítésével oldották meg, ezen felül az épület akadálymentesítését is elvégzik. Az épület több intézménynek ad otthont, köztük a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központnak és a kormányhivatalnak. 

A Szabadság tér 9. szám alatti épület felújítása a "Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (Békéscsaba, Szent István tér 7.) és Békéscsaba, Szabadság tér 9. szám alatti önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése" című TOP- 6.5.1-16-BC1-2017-00011 azonosítószámú projekt keretében valósult meg. 

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL