Kezdődik a kerékpárforgalmi létesítmény építése az Ipari úton

2019. augusztus 8. 16:38 | Papp Ádám Sándor

Folytatódik Békéscsaba kerékpárút-hálózatának a fejlesztése. A kivitelező csütörtökön átvette az építési területet az Ipari úton és a Tevan Andor utcában, ahol elkezdődött a gyalog- és kerékpárút, valamint a közvilágítás kiépítése.

Az elmúlt években folyamatosan bővült Békéscsaba kerékpárút-hálózata: több helyszínen adtak át felújított, vagy éppen újonnan épített bicikliutakat. A kivitelező csütörtökön, egy újabb helyszínen, az Ipari úton és a Tevan Andor utcában kezdte meg a munkálatokat, ahol egy közel 2,2 kilométeres szakasz épül. A város alpolgármestere elmondta: ezen a területen a közvilágítást is kiépítik.

 

– Az Ipari út és a Tevan Andor utca gyalogos- és kerékpárút fejlesztése 2,2 kilométer hosszan teszi lehetővé a biztonságos közlekedést. A területen a közvilágítás fejlesztésére is pont kerül, hogy minél nagyobb biztonságban közlekedhessenek az arrajárók – emelte ki Hanó Miklós.

 

A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta, hogy az Ipari úton épülő kerékpárút összeköti majd a már meglévő Békési és Berényi úti kerékpárutat.  Dr. Sódar Anita kiemelte: ez az útszakasz az egyik a három közül, amelynek építése hamarosan elkezdődik a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 930 millió forintból.

 

– 2017 év végén a város 930 millió forint összegű támogatást nyert a Terület és Településfejlesztési Operatív Program révén, amely összegből megvalósul a Szarvasi úti felüljárón a régóta várt kerékpárforgalmi létesítmény. Az Ipari úton, Tevan Andor utcában a kerékpárforgalmi létesítmény mellett a közvilágítás és a csapadékvíz-elvezetés is megvalósul. Továbbá a Szabolcs utcában a hiányzó szakasz is ezen projekt részeként készül el – fogalmazott a cégvezető.

 

Dr. Sódar Anita hozzátette: a három kerékpárút építése a tervek szerint 2020 szeptember végéig teljes egészében elkészülhet.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL